Uutiset 2021
Rovaniemi Arctic Spirit konferenssin essintymislava Korundissa vuonna 2019.
Rovaniemi Arctic Spirit konferenssi järjestettiin edellisen kerran marraskuussa 2019, jolloin teemana oli ilmastonmuutos ja nuoret. Kuva: Marko Junttila

Arktinen konferenssi jälleen Rovaniemellä

19.10.2021

Suomen ainoa säännöllisesti toistuva arktinen yleiskonferenssi Rovaniemi Arctic Spirit toteutuu jälleen. Konferenssi pidetään Rovaniemellä Korundissa 16.–17. marraskuuta.

Konferenssin teemat liittyvät Suomen alkavaan puheenjohtajuuteen Barentsin euroarktisessa neuvostossa, alueelliseen yhteistyöhön, arktiseen turvallisuuteen ja EU:n ja Suomen uusiin arktisiin linjauksiin sekä maankäytön, ilmastonmuutoksen ja oikeudenmukaisuuden suhteeseen arktisella alueella.

Konferenssin pääpuhujana on ulkoministeri Pekka Haavisto, joka esittelee Suomen Barents-puheenjohtajuuden ohjelman. Kaikkiaan tapahtuman paneeleissa on puhujina useita kymmeniä suomalaisia ja ulkomaisia asiantuntijoita. Konferenssia voi seurata niin verkossa kuin paikan päällä Rovaniemellä, jonne odotetaan kahden päivän aikana noin 200 osanottajaa.

Rovaniemi Arctic Spirit -konferensseja on järjestetty kahden vuoden välein vuodesta 2013 asti. Järjestäjinä ovat Lapin yliopiston Arktinen keskus ja Rovaniemen kaupunki. Yhteistyökumppaneina tänä vuonna ovat muun muassa ulkoministeriö, Ulkopoliittinen instituutti, Suomen arktinen seura ja Arktinen yliopisto UArctic.

Niin kutsuttu Rovaniemi-prosessi 1990-luvun alussa sai liikkeelle kansainvälisen arktisen yhteistyön nykymuodossaan. Tuolloin puhuttiin Rovaniemen hengestä. Tätä nimeä kantava konferenssisarja vie osaltaan Suomen aloitteellisen arktisen toiminnan perinnettä eteenpäin.

Tapahtuman verkkosivu, ilmoittautuminen ja tarkempi ohjelma: www.rovaniemiarcticspirit.fi

 

Lisätiedot:

Markku Heikkilä
Tiedeviestinnän päällikkö, Lapin yliopiston Arktinen keskus
markku.heikkila(at)ulapland.fi, 040 484 4300

Helen Honkasaari
Konferenssikoordinaattori, Lapin yliopiston Arktinen keskus
helen.honkasaari(at)ulapland.fi, 040 513 7026

Anne Raja-Hanhela
Viestintäasiantuntija, Lapin yliopiston Arktinen keskus
anne.raja-hanhela(at)ulapland.fi, 040 0391 337