Uutiset 2008

Arktis-tutkijakoulun yleisöluento: Porojen ja petojen perässä pohjoisen palkisilla

14.10.2008

Tutkija Harri Norberg luennoi poroista ja pedoista Arktis-tutkijakoulun yleisöluennolla tiistaina 21. lokakuuta kello 18 Arktikumin Aurora-salissa.

Tutkija Harri Norberg valmistelee biologian alaan kuuluvaa väitöstutkimustaan petojen ja porojen välisestä suhteesta Lapin yliopiston Arktisen keskuksen koordinoimassa valtakunnallisessa Arktis-tutkijakoulussa. Kenttätyöt ovat kuljettaneet tutkijaa yli kymmenen vuoden ajan niin pohjoisilla kuin eteläisilläkin palkisilla. Norberg on selvittänyt muun muassa poronvasojen kuolinsyitä osana Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen vasakuolleisuuteen ja -tuottoon keskittyviä tutkimushankkeita. Yleisöluennolla Norberg kertoo, miten poronvasojen kuolleisuutta ja kuolinsyitä tutkitaan sekä miten porojen ja petojen väliset suhteet kietoutuvat toisiinsa laajoilla pohjoisen palkisilla.

Luento kuuluu Arktis-tutkijakoulun tämänsyksyiseen Arktiset tutkimusretket tänään -luentosarjaan. Arktis-tutkijakoulu on opetusministeriön tukema valtakunnallinen monitieteinen tutkijakoulu, joka kouluttaa arktisen alan asiantuntijoita. Tutkijakoulua koordinoi Lapin yliopiston Arktinen keskus. Tutkijakoulun teemana ovat modernin kehityksen ja globaalimuutoksen vaikutukset arktisen alueen yhteiskuntaan ja ympäristöön.

Arktis-tutkijakoulun seuraava englanninkielinen luento on siirretty pidettäväksi tiistaina 25.11.2008 klo 18.00. Silloin tutkijat Emilie Beaudon ja Venkata Gandikota Arktisesta keskuksesta kertovat kokemuksiaan jään ja ilmaston tutkimuksesta Vestfonnan jäätiköllä Huippuvuorilla.

Luennolle on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Viestintä- ja kongressisihteeri Raija Kivilahti, Arktinen keskus, p. 040 568 4890,
etunimi.sukunimi@ulapland.fi
www.arcticcentre.org

Tiedote / Lapin yliopisto / Viestintä & Arktinen keskus / SV