Uutiset 2006

Arktis-tutkijakouluun uusia opiskelijoita

29.11.2006

Opetusministeriön rahoittamia Arktis-tutkijakoulun paikkoja vuosille 2007–2010 haki yhteensä 56 jatko-opiskelijaa, joista kymmenelle myönnettiin koulutuspaikka.

Tutkijankoulutuspaikoista kolme on nelivuotista ja kaksi kaksivuotista. Lisäksi myönnettiin useita lyhyempiä paikkoja. Valitut jatko-opiskelijat edustavat useita eri tieteenaloja, kuten yhteiskunta-, oikeus- ja luonnontieteitä.

Lapin yliopistosta ARKTIS-tutkijakoulun johtoryhmä päätti rahoittaa seuraavia opiskelijoita: Waliul Hasanat 4 vuotta, Sanna Ovaskainen 4 vuotta, Stefan Walter 1 vuosi, Marjo Lindroth 11 kuukautta ja Sanna Valkonen 4 kuukautta.

ARKTIS-tutkijakoulu aloitti toimintansa vuonna 2003. Sen teemana ovat modernin kehityksen ja globaalimuutoksen yhteiskunnalliset ja ympäristövaikutukset arktisella alueella. Monitieteinen koulu on kansainvälinen ja verkostotyyppinen. Siinä on 25 opiskelijaa Lapin, Oulun ja Helsingin yliopistoista.

Lisäksi koululla on tieteellisiä ohjaajia ja liitännäisjäseniä useista yliopistoista ja tutkimuslaitoksista eri puolilta arktista aluetta. Tutkijakoulun johtajana toimii Lapin yliopiston vararehtori, professori Paula Kankaanpää ja määräaikaisena koordinaattorina Anna Sinisalo.

Lisätietoja:
Ma. koordinaattori Anna Sinisalo, Arktinen keskus, Lapin yliopisto
Puhelin: 016 341 2791
Sähköposti: etunimi.sukunimi@ulapland.fi

http://www.arcticcentre.org/arktis

Tiedote/Riku Lavia/Arktinen keskus