Uutiset 2021
ArcticInclusiveEducation_social media_module 2_web.png

Arktisen inklusiivisen kasvatuksen verkko-opintojakso kevätlukukaudella – ilmoittaudu nyt!

13.12.2021

Arctic Five -yhteistyön tuloksena kehitetty viiden yliopiston yhteinen 10 opintopisteen laajuinen opintojakso järjestetään toista kertaa kevätlukukaudella 2022.

Opintojakson aikana opiskelija syventää ymmärrystään koulutuksen haasteista ja mahdollisuuksista Arktisella alueella, erityisesti liittyen inklusiiviseen kasvatukseen, moninaisuuteen ja saamelaisiin alkuperäiskansana. Opintojakson suorittamisen jälkeen opiskelija osaa soveltaa inklusiivisen kasvatuksen ja pedagogiikan tutkimustietoa. Opiskelija oppii analysoimaan heterogeenisten ryhmien opettamiseen liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita. Lisäksi opiskelija syventyy saamelaissisältöihin, kuten kolonisaation vaikutuksiin koulutuksessa. Opintojakso on 10 opintopisteen laajuinen ja koostuu kolmesta moduulista:

  1. Educational Challenges in the Arctic – Education for all (5 ECTS)
  2. Inclusive Education and Pedagogy (2,5 ECTS)
  3. Sámi Presence in Educational Settings (2,5 ECTS)

Opiskelija voi itse päättää montako moduulia hän opiskelee. Opinnot järjestetään kevätlukukaudella 17.1.-20.5.2022 välisenä aikana. Tarkempi aikataulu ja lisätietoja löytyy kurssin verkkosivuilta: www.ulapland.fi/ArcticInclusiveEducation.

Kurssin pilottivaiheen opiskelijat ja opettajat kertoivat videolle kokemuksistaan kurssista – katso video täältä. Kokemuksia kolmannesta moduulista voit kuunnella tästä podcast-jaksosta.

Opintojakso toteutetaan Arctic Five -yliopistojen (Lapin yliopisto, Oulun yliopisto, Luleå University of Technology, Umeå University ja UiT The Arctic University of Norway) yhteistyönä ja se tarjoaa opiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella kansainvälisessä ympäristössä. Opintojakso on avoinna näiden Arctic Five -yliopistojen opiskelijoille, vaihto-opiskelijoille ja avoimen yliopiston opiskelijoille. Myös opettajat ovat näistä viidestä yliopistosta. Opintojakso on maisteritasoinen ja opetuskieli on englanti. Opintojakso on toteutettu pohjoismaisella Nordplus Higher Education -rahoituksella.

Voit sisällyttää opintojakson valinnaisiin opintoihisi tai korvata sillä erikseen sovittavia opintoja. Ilmoittautuminen on auki Pepissä tammikuun alkuun saakka.

Lisätietoja:

Suvi Lakkala
Senior lecturer in Education, Adjunct professor
Faculty of Education
suvi.lakkala(at)ulapland.fi

Erika Sarivaara
Sámi language and culture university lecturer,
Adjunct professor
Faculty of Education
erika.sarivaara(at)ulapland.fi

Gregor Maxwell
Assistant professor
UiT - The Arctic University of Norway
gregor.maxwell(at)uit.no