Uutiset 2003
 

Arktisen keskuksen tietopalvelu kerää Barentsin alueesta tiedot keskitetysti Internettiin

21.1.2003

   

Barentsin aluetta koskeva tieto kootaan yhdeksi yhteiseksi www- tietokokonaisuudeksi. Lapin liitto on myöntänyt EU-rahoituksen hankkeeseen, jossa vielä nyt kovin hajallaan olevaa Barentsin aluetta koskevaa tietoa järjestellään ja yhdistellään.

Laajalla yhteistyöllä pyritään parantamaan nykyistä tietojen löydettävyyttä. Barentsin alueella ja alueesta tuotettua tietoa on jo hyvin saatavilla, mutta ne ovat hajallaan eri lähteissä.
Hankkeen alussa selvitetään keskeisten tiedontarvitsijoiden tarpeita. Jatkossa tietokokonaisuus on kaikkien käytettävissä. Keskeisenä asiantuntijana hankkeessa toimii Barentsin alueneuvoston asettama informaatioteknologian työryhmä.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 556 000 €. Suomen ja Ruotsin yhteiset hankekustannukset ovat 327 000 €, johon hanke saa Lapin liiton myöntämästä Interregin Kolarctic-osaohjelmasta 196 000 € ja Lapin lääninhallituksen sivistysosastolta 53 000 €.

Hankkeen rahoitukseen osallistuvat myös, Ruotsin ja Norjan pohjoiset maakunnat sekä Luoteis- Venäjä.

Päätoimija on Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tietopalvelu ja sillä on yhteistyökumppaneinaan Lapin taidetoimikunta sekä Ruotsista Norrbottenin ja Västerbottenin lääninhallitukset. Norjasta yhteistyöhön osallistuu muun muassa Barentsin sihteeristö ja Venäjältä Murmanskin tekninen yliopisto.

Lisätietoja antavat projektisuunnittelija Arto Vitikka (arto.vitikka@ulapland.fi puh. 040 52 72 436) ja tietopalvelupäällikkö Liisa Kurppa (lisa.kurppa@ulapland.fi puh. 040 52 72 437)