Uutiset 2012

Arktisen muotoilun huippuosaajat Rovaniemelle

25.1.2012

Lapin yliopiston ja Rovaniemen Kehityksen yhteinen Arktinen muotoilu -hanke järjestää Rovaniemellä 24. helmikuuta seminaarin, jonka tavoitteena on määritellä arktisen muotoilun käsite eli tarkastella, mitä haasteita arktinen ympäristö asettaa muotoilulle. Kestävä kehitys on yksi seminaarin keskeisistä teemoista.

Seminaari kokoaa yhteen arktisten alueiden johtavia tutkijoita ja yrittäjiä tarkastelemaan pohjoisen sijainnin muotoilulle asettamia haasteita ja mahdollisuuksia. Tapahtuma luo edellytyksiä arktisen muotoiluosaamisen kehittämiselle ja hyödyntämiselle tutkimuksessa ja liiketoiminnassa. Seminaariin saapuu osallistujia mm. Montrealin, Murmanskin ja Lapin yliopistoista.

Seminaarin puhujat tarkastelevat arktista muotoilua oman erityisalansa näkökulmasta. Professori Satu Miettinen käsittelee palvelumuotoilua hyvinvoinnin lisääjänä arktisella alueella. Professori Michael Hardt nostaa puheenvuorossaan kestävän kehityksen arktisen muotoilun ohjenuoraksi. Kestävä kehitys on esillä myös professori Anne Marchandin puheenvuorossa, joka käsittelee muotoilua alkuperäiskansojen voimaannuttamisen välineenä. Paikalliset yrittäjät tarkastelevat seminaarin teemaa liiketoiminnallisen kilpailuedun kautta. Kanadassa toimiva Tuija Seipell tuo Rovaniemelle The Cool Hunter -sivuston miljoonien lukijoiden terveiset.

Rovaniemi Design Weekin aikana järjestettävä seminaari on ensimmäinen UArctic-verkoston Arctic Sustainable Arts & Design (ASAD) -teemaryhmän tapahtuma. Seminaari toimii lähtölaukauksena ASAD-verkoston toiminnalle. Verkoston tavoitteena on edistää kestävän kehityksen mukaista toimintaa arktisella alueella niin tuotteiden kuin palveluidenkin muotoilussa.

Seminaarin järjestää Lapin yliopiston ja Rovaniemen Kehityksen yhteinen Arktinen muotoilu -hanke. Englanninkieliseen seminaariin on vapaa pääsy. Seminaari järjestetään perjantaina 24. helmikuuta kello 12–17 Lappia-talolla Rovaniemellä.

Ilmoittautuminen 20.2.2012 mennessä

Lisätietoja:
Taija Sailio, p. 040 484 4398, taija.sailio (at) ulapland.fi
www.ulapland.fi/arcticdesignseminar
www.facebook.com/rovaniemidesignweek > Events > Arctic Design seminar