Uutiset 2011

Arktisessa muotoilun yössä kohtaavat tänään tulishow, teatteri ja tanssi

16.2.2011

Rovaniemi Design Weekillä järjestetään ensimmäistä kertaa Arktinen muotoilun yö, joka kokoaa yhteen lappilaista osaamista eri aloilta. Ensimmäisen kerran Lapissa koetaan myös arkkitehtuuriprojisointi, kun kahvila Kauppayhtiön seinä reagoi autojen liikkeeseen. Muotoilu valtaa Rovaniemen keskustan keskiviikkona 16. helmikuuta kello 18–04.

Muotoilun yö on koko perheen tapahtuma, jossa riittää nähtävää sekä perheen pienimmille että varttuneemmallekin väelle. Eri puolilla kaupunkia nauttimaan pääsee muun muassa muotoilijoiden, tanssijoiden, visualistien, näyttelijöiden ja käsityöläisten taidonnäytteistä sekä muotoilemaan myös itse. Jäälyhdyt opastavat rastilta seuraavalle.

– Tapahtuman tarkoituksena on esitellä kaupunkilaisille ja matkailijoille muotoilun mahdollisuuksia ja antaa ihmisille tilaa inspiroitua, kertoo tapahtumaa koordinoiva Julius Oförsagd.

Muotoilun yö alkaa Sampokeskuksessa nuorten osaajien ja heidän osaamisensa esittelyllä. Sampokeskuksessa esitellään niin innovaatiokilpailun tuloksia kuin haastatellaan nuoria muotoilijoita sekä ihastellaan, kuinka tanssi sujuu myös kauppakeskuksessa.

Sirkusta ja tulishow’ta on luvassa Lordin aukiolla, jonka jälkeen ihmiset pääsevät kokeilemaan kädentaitoja Taito Lapissa ja nauttimaan retkitunnelmista Valdemarin rannassa. Kauppayhtiöllä nähdään illan aikana niin audiovisuaalista osaamista lyhytelokuvien muodossa kuin myös heittäytymistä tyhjän päälle improvisaatioteatterin keinoin.

Ilta jatkuu 50-luvun tansseilla Valdemarissa, jossa ensi-iltansa saa myös tanssiteatteri Rimpparemmin Hurmureita ja huviveroa -esitys. Esitys kertoo tanssiorkesteri Laulavan Simpukan esiintymisestä huviveron aikaan. Sekä tansseihin että Rimpparemmin esitykseen on vapaa pääsy.

Vastapainoa perinteisemmille tansseille tuo Kauppayhtiö, joka toimii viikon virallisena jatkopaikkana aina kello 04 saakka. Koko illan ajan katseet kannattaa suunnata kahvilan ulkoseinään, joka reagoi autojen liikkeeseen. Kyseessä on rovaniemeläisen Aku et Miilan toteuttama arkkitehtuuriprojisointi.

Arktinen muotoilun yö
Klo 18–04
Sampokeskus, Lordi-aukio, Taito Lappi, Kahvila Kauppayhtiö, Valdemari

12–21 MindStream: Luovien alojen yritykset paikalla, Kauppayhtiö (Valtakatu 24)
17–18 Nuoret muotoilijat esillä, Sampoksekus
17.30 Rovaniemi Citybreakers, Sampokeskus
18.00 Tuli- ja sirkusshow, Sirkus Taika-aika ja Sydäntuli, Lordiaukio
18–21 Avoin käsityöpaja, Taitolappi (Pekankatu 3)
19.00 Lyhytelokuvia, Kauppayhtiö (Valtakatu 24)
20.00 Improvisaatioteatteria, Lapinylioppilasteatteri Tyhjän Päällä, Kauppayhtiö (Valtakatu 24)
18–21 Makkaranpaistoa, mehua ja kahvia, Valdemari (Jäämerentie 9)
21–02 Tanssit 50-lukulaisittain (vapaa pääsy), Valdemari (Jäämerentie 9)
23.00 Hurmureita ja huviveroa -ensi-ilta, Rimpparemmi, Valdemari (vapaa pääsy)
21–04 RDW-klubi (sisäänpääsy klo 22–24 2,5 €, klo 24 jälkeen 5 €), Kauppayhtiö (Valtakatu 24)

Lisätietoja:
Julius Oförsagd, p. 040 866 8737, joforsag(at)ulapland.fi
www.rovaniemidesignweek.fi