• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2006
12.9.2006

Arktiset alkuperäiskansat englanninkielisen opinto-ohjelman erikoistumisteemaksi

Arktiset alkuperäiskansat on valittu englanninkielisen Arctic Studies Program (ASP) -opinto-ohjelman uudeksi erikoistumisteemaksi. Uusi teema hyödyntää Arktisen keskuksen ja Lapin yliopiston tietämystä arktisista alkuperäiskansoista.

Uusi teema, Arctic Indigenous Studies, keskittyy arktisten alkuperäiskansojen kulttuuriin, identiteettiin ja ajankohtaisiin kysymyksiin. Sen erityisalueita ovat alkuperäiskansojen rooli kansainvälisessä politiikassa, heidän itsemääräämisoikeutensa sekä perinteisen tiedon soveltaminen nyky-yhteiskunnassa.

Opinto-ohjelman koordinaattori, tutkija Scott Forrest Arktisesta keskuksesta kertoo, että uusi erikoistumisteema hyödyntää Arktisessa keskuksessa ja Lapin yliopistossa olevaa tietämystä saamelaisista ja muista arktisen alueen alkuperäiskansoista.

– Uusi teema täydentää myös Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutin kehittämää Arctic Governance -erikoistumisteemaa. Lisäksi globaalimuutoksen tutkimusryhmä valmistelee kolmatta erikoistumisalaa, jonka on määrä alkaa ensi vuonna, Forrest sanoo.

Englanninkielinen Arctic Studies Program (ASP) on yhden lukuvuoden kestävä monitieteinen opinto-ohjelma. Se antaa perustiedot arktisen alueen olosuhteista ja ajankohtaisista ympäristökysymyksistä sekä kestävän kehityksen teemoista.

ASP:n opiskelijat suorittavat ensin kaikille yhteiset perusopinnot. Niiden jälkeen opiskelijat voivat erikoistua valitsemaansa teemaan. Opinto-ohjelman opettajina toimivat Arktisen keskuksen tutkimusprofessorit, erikoistutkijat ja tutkijat. Koulutusohjelmaa koordinoi Lapin yliopiston kansainvälisen opetuksen keskus.

Lisätietoja:
Amanuenssi Mervi Väisänen
Puhelin 016 341 4202
Sähköposti: etunimi.sukunimi@ulapland.fi
Koordinaattori, tutkija Scott Forrest
Puhelin 040 5713783
Sähköposti: etunimi.sukunimi@ulapland.fi
Erikoistutkija Elina Helander-Renvall
Puhelin 045 6522494
Sähköposti: etunimi.sukunimi@ulapland.fi
www.ulapland.fi/?deptid=21774

Tiedote/Riku Lavia/Arktinen keskus

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK