Uutiset 2008

Arktiset markkinat Arktikumissa

9.12.2008

Arktikumissa järjestetään 19.–21. joulukuuta Arktiset markkinat, jossa pääsee tutustumaan saamelaisiin ja lappilaisiin käsitöihin ja yrtteihin.

Markkinoilla on mm. työnäytöksiä, työpajoja sekä myynnissä ainutlaatuisia saamelaisia ja lappilaisia tuotteita. Työpajoissa on mahdollista mm. kokeilla paikallisten käsitöiden tekemistä. Työnäytöksissä pääsee seuraamaan, kuinka taitajat valmistavat perinteisiä käsitöitä. Lisäksi lappilaiset yrttien viljelijät esittelevät tuotteitaan ja tarjoavat maistiaisia.

Päätuottaja Nicolas Gunslay Arktisen keskuksen tiedekeskuksesta kertoo, että tapahtuman kautta halutaan edistää paikallista korkeatasoista käsityötä.

– Käsityö on pohjoisessa monille todellinen elinkeino, mikä helposti unohtuu nykypäivän massatuotannon markkinoilla. Arktiset markkinat toimivatkin kohtauspaikkana lappilaisille käsityöläisille ja kuluttajille, Gunslay toteaa.

Arktiset markkinat – Arctic Market Days järjestetään Arktikumissa 19.–21. joulukuuta 2008. Markkinat ovat avoinna kello 10–18. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestävät Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tiedekeskus ja Arktikum-Palvelu Oy yhdessä Peräpohjolan kehitys ry:n Arctic Label -hankkeen ja Lapin yliopiston opiskelijoiden kanssa. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Viestintä- ja kongressisihteeri Raija Kivilahti, p. (016) 341 2778, 040 568 4890, etunimi.sukunimi@ulapland.fi
Lisätietoja Peräpohjolan kehitys ry:n Arctic Label -hankkeesta: www.perapohjola.fi

Tiedote / Lapin yliopisto / Viestintä & Arktinen keskus / SV