Uutiset 2011
 

Arktisilla Markkinoilla paljon toimintaa lapsille

12.12.2011

Arktiset Markkinat järjestetään Arktikumissa 16.–18.12. Markkinoilla on kaupan lappilaisia käsitöitä ja taidetta sekä paljon ilmaisia tapahtumia, kuten lumipallotehdas, villapaja ja käsityöpolku.

Olennainen osa markkinoita on käsityöpolku, joka johdattelee tutustumaan lähialueen käsityöpuoteihin. Lisäksi paikan päällä pääsee tutustumaan ”Tähtinä lappilainen lammas ja poro” -näyttelyyn sekä taideopiskelijoiden pienimuotoisiin näyttelyihin. Villapajassa voi tehdä joulukoristeita opastetusti joka päivä.

Lisäksi eri päiville on luvassa erilaista toimintaa. Perjantaina Lapin maakuntamuseon oppaat johdattelevat halukkaat kierrokselle, jolla kerrotaan, miten pienoismallit syntyvät näyttelyitä varten. Joka päivä on luvassa myös työnäytöksiä: perjantaina kehruunäytös, lauantaina lumipallotehdas ja sunnuntaina yhteisötaideteos.

– Tapahtuman tavoitteena on kiinnittää huomio paikallisiin tekijöihin ja tuotteisiin sekä lappilaisuuteen sen kaikissa muodoissa, kuvailee tapahtumakoordinaattori Raija Kivilahti Arktisesta keskuksesta.

Markkinoille osallistuu muun muassa taide- ja käsityöopiskelijoita Lapin yliopistosta, Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta ja Ammattiopisto Lappian Tervolan artesaaniyksiköstä. Tuotekokeilujen ja kaupankäynnin mahdollisuus on tärkeää opiskelijoille, jotka haluavat työllistää itsensä taide- ja käsityöalalla.

Markkinoiden ajan Arktikumin näyttelyihin voi tutustua hintaan 4 euroa/henkilö. Ryhmille liput voucherin tai sopimuksen mukaan. Arktisen keskuksen Arktinen musta kulta -näyttelyssä selviää esimerkiksi se, missä tuotteissa käytetään öljyä.

Arktiset markkinat järjestää Lapin yliopiston Arktinen keskus, Peräpohjolan kehitys ry:n Arctic Label 2 -hanke ja Lapin yliopiston taideopiskelijat.

Huomaathan, että markkinoilla voi maksaa vain käteisellä.

Tarkempi ohjelma ja tuoteluettelo

Arktiset markkinat Arktikumissa 16.–18.12.2011, avoinna klo 10–18, vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Tapahtumakoordinaattori Raija Kivilahti, raija.kivilahti(at)ulapland.fi, p. 040 568 4890
Hankepäällikkö Anna-Riikka Lavia, anna-riikka.lavia(at)perapohjola.fi, p. 040 482 6446