Uutiset 2012

Arktisilta Markkinoilta lappilaista käsityötä pukinkonttiin

10.12.2012

Arktikumin Galleria Valo täyttyy laadukkaista pohjoisista tuotteista ja leppoisesta tunnelmasta ensi viikonloppuna.

– Arktiset Markkinat haluaa nostaa esille lappilaisia kädentaitajia, perinteistä käsityöosaamista sekä uusia nuoria lahjakkuuksia, kertoo tapahtumakoordinaattori Raija Kivilahti Arktisesta keskuksesta.

Tarjolla on suuri määrä pohjoisen käsityöläisten uniikkeja tuotteita ja taidetta sekä mestareitten työnäytöksiä. Markkinoille osallistuu tänäkin vuonna myös taide- ja käsityöopiskelijoita Lapin yliopistosta, Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta ja Ammattiopisto Lappian Tervolan artesaaniyksiköstä. Tuotekokeilujen ja kaupankäynnin mahdollisuus on tärkeää opiskelijoille, jotka haluavat työllistää itsensä taide- ja käsityöalalla. Markkinoilla on myös lapsille oma viihtymisnurkkaus.

Olennainen osa markkinoita on käsityöpolku, joka johdattelee tutustumaan lähialueen käsityöpuoteihin. Käsityöpolun kohteina ovat Arktikum Shop, Pilke-Myymälä, Marttiinin Wanha tehdas, Polkka/Johannes Laurin käsityötalo, Lauri-tuotteet Oy, Korundi Shop ja mainoa Design Shop.

Markkinoiden ajan Arktikumin vaihtonäyttelyihin voi tutustua hintaan 4 euroa/henkilö. Arktikumin tiedekeskuksen näyttelyssä pääsee matkalle samaanien mukana tuonpuoleiseen. Lapin maakuntamuseon puolella tutustutaan Aallon arkkitehtuuriin Rovaniemellä.

Arktiset Markkinat Arktikumissa 14.–16.12.2012, avoinna klo 10–18, vapaa pääsy. Tervetuloa kiireettömään joulunalustunnelmaan Arktikumille, vain lyhyen kävelymatkan päähän keskustasta! Kuljetus Pöykkölän Joulumyyjäisiin Arktikumin kautta eli kahdet markkinat samalla kyydillä.

Arktiset Markkinat järjestää Lapin yliopiston Arktinen keskus, Peräpohjolan kehitys ry:n Arktiset materiaalit -hanke ja Lapin yliopiston taideopiskelijat.

Huomaathan, että markkinoilla voi maksaa vain käteisellä.

Lisätietoja:
Tapahtumakoordinaattori Raija Kivilahti, raija.kivilahti(at)ulapland.fi, p. 040 568 4890

LaY/AK/JL