Uutiset 2005
 

Arktisten alkuperäiskansojen ja saamentutkimuksen toimisto esittäytyy Arktikumissa

30.11.2005

Lapin yliopiston arktisten alkuperäiskansojen ja saamentutkimuksen toimisto kutsuu opiskelijoita ja muita alkuperäiskansoista kiinnostuneita tutustumaan toimintaansa torstaina 8. joulukuuta kello 17 alkaen Arktikumin Aurora-kokoushuoneeseen.

Tilaisuudessa toimiston vastuullinen vetäjä, erikoistutkija Elina Helander-Renvall esittelee arktisten alkuperäiskansojen ja saamentutkimuksen toimiston tutkimustyötä ja tehtäviä. Pigga Lauhamaa kertoo opiskelusta saamelaisen opiskelijan näkökulmasta ja Rauna Rahko esittelee Mii-Searvi -saamelaisyhdistyksen toimintaa. Tilaisuus on avoin kaikille. Etenkin saamelaisopiskelijoiden toivotaan tulevan tilaisuuteen ja kertovan omista kiinnostuksen kohteistaan ja tutkimusintresseistään.

Lapin yliopisto perusti arktisten alkuperäiskansojen ja saamentutkimuksen toimiston tammikuussa 2005. Toimiston tehtävänä on tukea ja edistää alkuperäiskansojen- ja saamentutkimusta sekä ylläpitää alkuperäiskansojen, paikallisten ja kansainvälisten toimijoiden välisiä yhteyksiä. Toimiston ensimmäisessä projektissa tutkitaan arktisten alkuperäiskansojen perinnetietoa luonnon monimuotoisuudesta.

Macbeth saamen kielellä
Samana iltana kello 18 alkaen esitetään Polarium-teatterissa Bo Landinin ohjaama saamenkielinen Shakespeare-filmatisointi Macbeth. Elokuva on kuvattu Ruotsin Jukkasjärvellä vuonna 2004. Elokuva on tekstitetty englanniksi. Esitykseen on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Tiedote/Riku Lavia/Arktinen keskus