AHs2021-Poster_web.jpg
Kuva: Caglar Genc

Augmented Humans 2021 -konferenssin näyttelyitä taiteiden tiedekunnan F-talon gallerioissa

22.2.2021

Lapin yliopisto isännöi 22.–24.2.2021 järjestettävää kansainvälistä Augmented Humans 2021 –tutkimuskonferenssia, johon osallistuu yli sata tutkijaa ympäri maailmaa. Covid-pandemian takia konferenssi on siirretty etätapahtumaksi verkkoon, mutta gallerioissa Hämärä, Kilo ja Seinä on esillä tutkimustuloksista kertovia julisteita ja prototyyppejä. Galleria Kilossa esitellään myös taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden Creative Technologies -opintojakson töitä. Näyttelyiden avajaisia vietetään maanantaina 22. helmikuuta klo 18–19.30 yleisiä kokoontumissuosituksia noudattaen. Tervetuloa terveenä ja kasvomaski muistaen!

Augmented Humans, suomennettuna ”lisätyt ihmiset”, keskittyy ihmisten fyysisten, kognitiivisten ja havainnointikykyjen lisäämiseen digitaalisen teknologian avulla. Tulevaisuusorientoituneessa konferenssissa käsitellään, kuinka ihminen ja teknologia integroituvat yhä tiiviimmin toisiinsa. Teknologia sijoittuu yhä lähemmäs kehoa ja tuo uusia ulottuvuuksia siihen, millä tavalla havaitsemme ympäristöä ja ilmaisemme itseämme. Konferenssissa julkaistuissa tutkimustuloksissa kuvaillaan esimerkiksi eksoskeletoneiden ja älylasien välityksellä tapahtuvaa vuorovaikutusta, ja esitellään, kuinka havaitaan äänetöntä puhetta.

Augmented Humans -konferenssin teemassa on haluttu korostaa monikkomuotoa, ihmisiä eikä vain yksilöä, sillä teknologioiden vaikutus yltää yhteisöihin ja koko yhteiskuntaan. Konferenssin pääjärjestäjinä toimivat Jonna Häkkilä Lapin yliopistosta, Pedro Lopes Chicagon yliopistosta sekä Thomas Kosch Darmstadtin teknillisestä yliopistosta.


Augmented Humans 2021
-konferenssin näyttelyt Lapin yliopistolla
22.–25.2.2021
Avajaiset maanantaina 22.2.2021 klo 18–19.30

Galleriat Hämärä, Kilo ja Seinä

F-talo, 1. krs, Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma-pe klo 8–20, la klo 9–16, sunnuntaisin ja arkipyhinä suljettu.

Lisätietoja:
https://augmented-humans.org/
Teollisen muotoilun professori Jonna Häkkilä,
jonna.hakkila(at)ulapland.fi, 040 484 4203


LY / TTK / LP