Uutiset 2011

Barents Café keskustelee Luoteis-Venäjän liiketoimintamahdollisuuksista

17.2.2011

Millaisia polkuja yrityksillä on edetä Luoteis-Venäjän markkinoille? Tätä valotetaan Barents Café -tilaisuudessa tiistaina 22. helmikuuta.

Tilaisuudessa maaherra, FT Eino Siuruainen esittelee Luoteis-Venäjän liiketoimintamahdollisuuksia.

Siuruainen teki työ- ja elinkeinoministeriön selvitysmiehenä laajan raportin Luoteis-Venäjän liiketoimintamahdollisuuksista. Raportissa tarkastellaan suomalaisten yritysten liiketoimintamahdollisuuksia Arkangelin, Karjalan, Komin, Murmanskin, Nenetsian ja Vologdan alueilla. Venäjän federaatio- ja alueiden tasolla tehdyn perusteellisen selvitystyön pohjalta Eino Siuruainen tekee lukuisia konkreettisia toimenpide-ehdotuksia suomalaisten pk-yritysten etenemiseksi Barentsin markkinoilla.

Tilaisuudessa Eino Siuruainen esittelee raporttinsa tuloksia. Hän selventää, mitkä ovat suomalaisten yritysten valmiudet toimia Venäjän markkinoilla, miten välittäjäorganisaatioiden eli julkishallinnon, oppilaitosten ja rahoitus- ja neuvontaorganisaatioiden toimintaa tulisi kehittää Venäjän kaupan edistämiseksi sekä mikä merkitys suurilla hankkeilla on suomalaisille yrityksille ja miten päästä niihin mukaan.

Barents Café järjestetään tiistaina 22. helmikuuta 2011 klo 18.00–20.00 Arktikumin Aurora-salissa (Pohjoisranta 4, Rovaniemi). Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet!

Ennakkoilmoittautumiset kahvitarjoilun vuoksi: jussi.huotari(at)ulapland.fi tai eeva-liisa.tepsa(at)ely-keskus.fi

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Lapin yliopiston Arktisen keskuksen koordinoima Arktis-tohtoriohjelma sekä ThinkBarents- ja Venäjän kaupan edistäminen -hankkeet.

Barents Café on foorumi vapaamuotoiselle keskustelulle Barentsin ja koko Arktista aluetta koskevista asioista. Barents Cafe -tilaisuuksien teemat vaihtelevat ajankohtaisten kysymysten mukaan. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Tilaisuuksia koordinoi Euroopan sosiaalirahaston rahoittama ThinkBarents-hanke.

Lisätietoja:
www.barentsinfo.org/thinkbarents
Eino Siuruaisen selvitys Barentsin alueen uusiutuvat rakenteet