Uutiset 2011
 

Barents Café keskustelee Venäjän talouden modernisaatiosta

4.2.2011

Mistä Venäjän talouden modernisaatiossa on kyse ja mitä seurauksia sillä voi olla? Tästä keskustellaan tiistaina 8. helmikuuta Barents Café -tilaisuudessa.

Venäjän presidentti Dimitri Medvedev on puhunut koko virkakautensa ajan Venäjän talouden modernisaatiosta, joka houkuttelisi ulkomaisia investointeja maahan. Investointihalukkuutta on kuitenkin rajoittanut Venäjän halu pitää kiinni strategisista sektoreista, kuten öljy-, kaasu- ja kaivosaloista, jotka ovat myös Kuolan niemimaan keskeisimpiä elinkeinoja.

Tervetuloa Barents Café -tilaisuuteen kuulemaan, mistä Venäjän talouden modernisaatiossa on kyse ja mitä seurauksia uusilla avauksilla voi tulevaisuudessa olla. Tilaisuudessa alustaa yliopettaja, KTT Veikko Kärnä Rovaniemen ammattikorkeakoulusta ja kommenttipuheenvuoron pitää uuden Barentskeskus Finland Oy:n toimitusjohtaja Martti Hahl.

Tilaisuus pidetään tiistaina 8. helmikuuta klo 18.00–19.45 Arktikum-talon Thule-kokoustilassa (Pohjoisranta 4, 2. krs, Rovaniemi). Tapahtumaan on vapaa pääsy. Kahvitarjoilu.

Barents Cafe on foorumi vapaamuotoiselle keskustelulle Barentsin ja koko arktista aluetta koskevista ajankohtaisista asioista. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Lapin yliopiston Arktisen keskuksen koordinoima Arktis-tohtoriohjelma sekä Lapin korkeakoulukonsernin ThinkBarents-hanke.

Veikko Kärnä on kauppatieteiden tohtori ja Rovaniemen ammattikorkeakoulun johtamisen yliopettaja. Kärnä väitteli 2007 Turun kauppakorkeakoulussa Venäjän kaivosteollisuuden 1990-luvun transitiokehityksestä. Tutkimustyössään Kärnä on keskittynyt Venäjän kaivosteollisuuteen, maan strategisiin sektoreihin ja modernisaatiokehitykseen. Kärnä on aiemmin työskennellyt johto- ja esimiestehtävissä kaivos- ja konepajateollisuudessa. Hän on muun muassa toiminut loimaalaisen Vilakone Oy:n toimitusjohtajana 2006–2007, tamperelaisen Sandvik Mining and Construction Oy:n Venäjän ja muun IVY-alueen markkinointijohtajana 2005–2006 sekä Tamrock Oy:n ja Outokumpu Oy:n Moskovan konttoreiden johtajana 1980–1990-luvuilla.

Lisätietoja:
Tutkimuspäällikkö Regis Rouge-Oikarinen, p. 040 484 4185, regis.rouge-oikarinen(at)ulapland.fi
Projektipäällikkö Anne Raja-Hanhela, p. 020 798 5346, anne.raja-hanhela(at)ramk.fi