Uutiset 2021
Hurtig_web_550px.jpg
Eliina Hurtig: yksityiskohta teoksesta Muisto. 2020. Öljyväri, 20 x 20 cm.

Eliina Hurtig taiteiden tiedekunnan huhtikuun taiteilijana Galleria Lovisassa

31.3.2021

Huhtikuun taiteilijana Galleria Lovisassa esittäytyy kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman alumni ja kuvataiteilija Eliina Hurtig. Näyttely on nähtävillä kahvila Meidän Lovisan yhteydessä sijaitsevan gallerian seinillä 30. huhtikuuta asti yliopiston aukioloaikojen mukaisesti. Tervetuloa terveenä ja kasvomaski muistaen!

Aika vailla aikaa -näyttelyssä on esillä Hurtigin öljyvärimaalauksia. Hurtigille ekspressiivisen maalaamisen lähtökohtina ovat mielentila ja väri. Hän on kiinnostunut värien ilmaisuvoimasta ja niiden suhteista, siitä miten ilmaista sisäinen intentio värien avulla. Tässä näyttelyssä on esillä maisemallisia maalauksia, jotka ovat syntyneet pitkän ajan kuluessa.


Hurtig_web3.jpg
Eliina Hurtig: Pysähtymättä milloinkaan. 2021. Öljyväri kankaalle, 120 x 120 cm.


Hitaan maalaamisen menetelmä on Hurtigille omien kokemusten jäsentämistä visuaaliseen muotoon. Maalauksissa on runsaasti värikerroksia. Nämä värikerrokset ovat muuttaneet maalausten maisemaa koko prosessin ajan. Osa maalausten kerroksista on peittynyt kokonaan uusien kerrosten alle, jääden näin vain tekijälle muistoksi. Osa kerroksista on puolestaan jäänyt näkyviin kuultavien kerrosten alta tai osittain.


Hurtig_web4.jpg
Eliina Hurtig: Itseksesi jää juttelemaan. 2021. Öljyväri kankaalle, 140 x 120 cm.


Mitä nämä värikerrokset pitävät sisällään ja mitä ne välittävät katsojalleen? Mitä on siellä, minne ei nähdä? Hurtig pohtii, onko maalaukseen käytetyllä ajalla merkitystä muille kuin tekijälleen. Riittääkö katsojalle vain vilkaisu vai vaikuttaako kerroksellinen hitaasti syntynyt maalaus myös katsojan kokemukseen?

Taiteilija esittää katsojalle hitaan katsomisen mahdollisuuden – pysähtymisen olemisen tilaan ajan kulusta huolehtimatta.


Hurtig_web1.jpg
Eliina Hurtig: Vierellä aika. 2020. Öljyväri, 20 x 20 cm.


Taiteiden tiedekunnan huhtikuun taiteilija Galleria Lovisassa
Eliina Hurtig: Aika vailla aikaa
1.–30.4.2021

Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma–pe 7.30–20, la 8–15

Lisätietoja:
Eliina Hurtig
eliinahurtig(at)gmail.com


Lisätietoja Galleria Lovisasta:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen
leila.lipiainen(at)ulapland.fi

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia sekä satunnaisia yhteisnäyttelyitä. Näyttelytila sijaitsee kahvila Meidän Lovisan yhteydessä.


LY / TTK / LP