Eliina-Hurtig_Harso_550px.jpg
Eliina Hurtig: yksityiskohta teoksesta Harso. 2023. Sekatekniikka kankaalle, 100 x 100 cm.

Eliina Hurtig taiteiden tiedekunnan maaliskuun taiteilijana Galleria Lovisassa

27.2.2023

Taiteiden tiedekunnan Galleria Lovisassa on maaliskuun ajan esillä kuvataidekasvatuksen alumni Eliina Hurtigin Verhottu-näyttely. Hurtig pohtii peittämisen ja paljastamisen suhdetta maalaamisessa. Näyttelyn teoksiin on tallentunut aiheita, joita ei enää valmiissa maalauksissa ole näkyvillä. Hurtigin näyttelyyn on mahdollista tutustua kahvila Meidän Lovisan yhteydessä sijaitsevan gallerian seinillä 31. maaliskuuta asti. Tervetuloa!

Alaston nainen, karhu ja maisema ovat jääneet kokonaan tai osittain värikerrosten alle. Verhomaiset elementit osin paljastavat ja osin peittävät aiemmin maalattua alleen. Hurtigin intuitiivinen lähestymistapa maalaamiseen on toiminut usein itsereflektion välineenä. Maalaukset ovat paljastaneet hänelle alitajunnassa olevia asioita. Aina hän ei ole valmis näkemään niitä tai paljastamaan niitä muille.


Eliina-Hurtig_Kantokyky_web.jpg
Eliina Hurtig: Kantokyky. 2023. Öljy kankaalle, 120 x 120 cm.


Taiteiden tiedekunnan
maaliskuun taiteilija Galleria Lovisassa
Eliina Hurtig:
Verhottu
1.–31.3.2023

Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Ma–pe 7.30–20.00, la–su ja arkipyhinä suljettu

Lisätietoja:
Eliina Hurtig
eliinahurtig(at)gmail.com

Lisätietoja Galleria Lovisasta:

Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen
leila.lipiainen(at)ulapland.fi

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia sekä satunnaisia yhteisnäyttelyitä. Näyttelytila sijaitsee kahvila Meidän Lovisan yhteydessä.


LY / TTK / LP