Uutiset 2021
Esa-Meltaus_550px.jpg
Yksityiskohta Esa Meltauksen teoksesta. Akvarelli, 2021.

Esa Meltaus taiteiden tiedekunnan syyskuun taiteilijana Galleria Lovisassa

30.8.2021

Syyskausi käynnistyy Galleria Lovisassa taiteiden tiedekunnan piirustuksen ja maalauksen yliopisto-opettaja Esa Meltauksen näyttelyllä. Meltaus peilaa näyttelynsä teoksissa itseään – teokset ovat vivahteikkaita ja abstrakteja omakuvia taiteilijan sielunmaisemasta. Näyttely on esillä kahvila Meidän Lovisan yhteydessä sijaitsevan gallerian seinillä 1.–30. syyskuuta. Tervetuloa tutustumaan!

Maalatessaan taiteilija on käynyt vuoropuhelua identiteettinsä, elämänarvojensa ja maailmankatsomuksellisten kysymysten parissa. Vihellellen, kahvin ja pullan ääressä syntyneiden maalausten abstraktit muodot ammentavat itsetutkiskelusta ja kokemuksista – suomalaisuudesta, luetuista kirjoista, uskonnosta, rakkaudesta, suurista tunteista, hyvästä viinistä, teknologian roolista elämässä – kaikesta ihmeellisestä ja eriskummallisesta elämän varrelta.


Esa-Meltaus_web.jpg
Esa Meltaus: Esa Meltaus. Akvarelli, 2021.


esa-tiedote-1-web.jpg


esa-tiedote-2-web.jpg
Taiteilijan laatima kuvaus näyttelynsä teemasta. Piirrokset Esa Meltaus, 2021.


Taiteiden tiedekunnan
syyskuun taiteilija Galleria Lovisassa
Esa Meltaus
1.–30.9.2021

Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma–pe 7.30–20, la 8–15

Lisätietoja:
Esa Meltaus
esa.meltaus@ulapland.fi


Lisätietoja Galleria Lovisasta:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen
leila.lipiainen(at)ulapland.fi

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia sekä satunnaisia yhteisnäyttelyitä. Näyttelytila sijaitsee kahvila Meidän Lovisan yhteydessä.


LY / TTK / LP