Uutiset 2011
 

Finnfoto-palkinto Juha Suonpäälle

12.12.2011

Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry on myöntänyt vuosittaisen Finnfoto-palkinnon taiteen tohtori Juha Suonpäälle.

Palkintoperusteluiden mukaan taiteen tohtori Juha Suonpää on tehnyt mittavan uran monipuolisena valokuvaajana, visuaalisen kulttuurin tutkijana ja opettajana sekä kulttuurin luottamustehtävissä. Lisäksi hän on toiminut vierailevana professorina ulkomailla. Suonpää on tällä hetkellä Tampereen Ammattikorkeakoulun kuvataiteen yliopettaja ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan osa-aikainen luontokuvauksen professori.

Vuotuinen Finnfoto-palkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävästi vaikuttanut suomalaisen valokuvauksen kehitykseen sekä luonut edellytyksiä valokuvan arvostuksen lisäämiselle. Palkinto on suuruudeltaan 1 000 euroa.

Aikaisemmin Finnfoto-palkinnon ovat saaneet Matti J. Kaleva, Mikko Pekari, Tuomo-Juhani Vuorenmaa, Salme Simanainen, Kai Nordberg, Hannu Hautala, Rashid Nasretdin, Leena Saraste, Jukka Kukkonen, Sakari Nenye, Lassi Rautiainen, Pekka Punkari ja Boris Fagerström.

Lisätietoja: http://www.finnfoto.fi/