Uutiset 2012

Fulbright Centerin matka-apurahat amerikkalaisten asiantuntijoiden vierailuille

19.1.2012

Fulbright-luennoitsijavaihtoon Euroopassa osallistuu vuosittain noin 250 amerikkalaista asiantuntijaa ja tutkijaa. Heidän asiantuntemuksensa on käytettävissä nopeallakin aikataululla. Luennointivierailulle voi Fulbright Centeristä myös hakea matka-apurahaa Inter-country-ohjelman kautta.

Vierailija voi toimia esimerkiksi intensiivikurssin luennoitsijana tai täydentää lukukauden opetusta tietyllä aihealueella. Hän voi myös esitellä opiskelijoille jonkin erityisalan. Luennoitsijan voi samalla kutsua puhujaksi tieteenalan seminaariin tai konferenssiin. Tarvittaessa Fulbright Center avustaa sopivan luennoitsijan etsimisessä. Vierailun kesto on useimmiten 2–5 päivää.

Luettelo amerikkalaisista luennoitsijoista Euroopassa lukuvuonna 2011–2012 sekä matka-apurahan hakuohjeet ja yksisivuinen hakulomake löytyvät Fulbright Centerin kotisivulta. Ohjelmaan on jatkuva haku.

Inter-country-ohjelmassa Fulbright Center maksaa luennoitsijan matkakustannukset isäntäpaikkakunnalle. Kutsujataho vastaa vierailijan muista kustannuksista, kuten paikallisista matkakuluista sekä asumis-, ruokailu- ym. kuluista Suomessa. lnter-country-vierailun Suomessa tulee tapahtua amerikkalaisen luennoitsijan Fulbright-stipendikauden aikana.

Lisätietoja Fulbright-matka-apurahoista:
Aki Kalliomäki, p. (09) 5494 7402, aki.kalliomaki(at)fulbright.fi