Uutiset 2011
5.10.2011

Gerontologian luentoja

Lapin yliopiston avoin yliopisto ja yhteiskuntatieteiden tiedekunta järjestävät kaikille avoimen luentosarjan gerontologian erityiskysymyksistä.

Luentosarja on osa sosiaaligerontologian opintoja. Luennoilla käsitellään mm. vanhenemista biologisena ja psyykkisenä ilmiönä sekä vanhusten keskeisiä sairauksia. Lisäksi luennoilla perehdytään biogerontologiaan, psykogerontologiaan ja geriatriaan. Luennot järjestetään Lapin yliopistossa iltaisin. Halutessaan opiskelija voi suorittaa luentosarjan lisäksi seitsemän opintopisteen laajuisen Gerontologian erityiskysymykset -opintojakson.

Luentojen ajankohdat ja aiheet ovat:

4.11.: Biogerontologia, tutkija, filosofian tohtori Sari Iinattiniemi
15.11.: Muisti ja tiedonkäsittelytoiminnot muuttuvat – ikääntymistä vai muistisairaus, geriatri Kimmo Määttä
18.11.: Vanheneminen psykologian näkökulmasta – kognitiiviset ikämuutokset ja minuus, vanhempi tutkija, filosofian tohtori Marja Saarenheimo
19.11.: Vanhuus ja mielenterveys, vanhempi tutkija, filosofian tohtori Marja Saarenheimo
1.12.: Geriatrinen kuntoutus ja geriatrian erityiskysymykset, geriatri Kimmo Määttä

Opinnot ovat avoimia kaikille, eivätkä ne vaadi aikaisempia opintoja. Opinnoilla voi kehittää omaa ammattitaitoaan tai opinnot voi sisällyttää mahdollisiin tutkinto-opintoihin. Opintojakson opintomaksu on 35 euroa. Opintoihin ilmoittaudutaan avoimeen yliopistoon www.ulapland.fi/avoin.

Lisätietoja:
Luentosarjan sisällöstä professori Marjaana Seppänen
marjaana.seppanen (at) ulapland.fi
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK