Uutiset 2021
tehy_kansi_ruusapirkola.jpg
Ruusa Pirkolan kilpailutyö Tehy-lehden kannessa.

Graafisen suunnittelun opiskelija Ruusa Pirkolalle menestystä Tehy-lehden kansikuvakilpailussa

24.8.2021

Tehy-lehti järjesti kansikuvakilpailun 40-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Graafisen suunnittelun opiskelija Ruusa Pirkola taiteiden tiedekunnasta sijoittui kilpailussa jaetulle ykkössijalle.

Tehy-lehti järjesti kansikuvakilpailun, joka oli suunnattu graafisen alan, muotoilun ja kuvataiteen opiskelijoille Metropolia-ammattikorkeakoulusta, Lapin yliopistosta, Lab-ammattikorkeakoulusta ja Helsingin kuvataidelukiosta. Kilpailun lähtökohtana oli Tehy-lehden ensimmäinen kansikuva vuodelta 1981, josta pyydettiin tekemään päivitetty versio. Kilpailuun osallistui yhteensä 41 työtä.

Tehy-lehti päätyi jakamaan kaksi ykköspalkintoa: Tytti Korhoselle ja Ruusa Pirkolalle.

Graafista suunnittelua Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa opiskeleva Ruusa Pirkola kertoo, että Tehy-lehden kilpailu kiinnitti heti hänen huomionsa, sillä hän on kiinnostunut kuvittamisesta.

– Kilpailu antoi hyvän mahdollisuuden harjoittaa kuvitustaitoja käytännössä, ja iloiseksi yllätykseksi osallistuminen kantoi vielä hedelmääkin, Pirkola sanoo.

Vuoden 1981 lehden kannessa ollut hoitajahahmo päivittyi Pirkolan käsissä koronanäytteenottajaksi.

– Kuvitukseni on kiitos kaikille terveysalan ammattilaisille, joiden työ on ollut äärimmäisen tärkeää myös vallitsevan pandemian aikana. Kuvitus viestii väreillään iloa ja voimaa. Kukat ovat myös paljon suurempia kuin ensimmäisen kansikuvan hoitajahahmon pitelemät, ja niiden koko viittaa Tehyn kasvuun ja kehitykseen, Pirkola kertoo.

Kilpailun kymmenen finalistin joukkoon selvisi viisi Lapin yliopiston graafisen suunnittelun opiskelijaa. Ruusa Pirkolan lisäksi finaalissa olivat Meri Nymanin, Aino Mella-Ahon, Helmi Kemppaisen ja Reetta Korhosen työt.

Helmi Kemppaisen finalistityö Tehy-lehden kansikuvakilpailussa.
Helmi Kemppaisen finalistityö.

Reetta Korhosen finalistityö Tehy-lehden kansikuvakilpailussa.
Reetta Korhosen finalistityö.

Aino Mella-Ahon finalistityö Tehy-lehden kansikuvakilpailussa.
Aino Mella-Ahon finalistityö.

Meri Nymanin finalistityö Tehy-lehden kansikuvakilpailussa.
Meri Nymanin finalistityö.

Lisätietoja Tehy-lehden sivuilta