Uutiset 2006

Graafisen suunnittelun opiskelijat menestyivät suunnittelukilpailussa

17.11.2006

Lapin yliopiston graafisen suunnittelun opiskelijat Maija Pettersson ja Pauli Kervinen palkittiin Grafia ry:n järjestämässä t-paidan suunnittelukilpailussa.

Suunnittelukilpailu liittyi Grafia ry:n Vuoden huiput -kilpailuun kuuluvaan Nuoret luovat -sarjaan, jossa kilpailtiin ensimmäistä kertaa viime vuonna. Vuoden huiput on alan perinteinen kilpailu, jossa etsitään parasta suomalaista mainontaa ja graafista suunnittelua.

Kilpailun voitti Jutta Perheentupa. Perheentuvan voittajatyö toteutetaan ja se markkinoi suunnittelukilpailua alan opiskelijoille sekä muille nuorille suunnittelijoille. Lapin yliopiston graafisen suunnittelun opiskelija Maija Pettersson sai toisen palkinnon ja Pauli Kervinen sijoittui kolmanneksi. Maija Pettersson opiskelee graafista suunnittelua Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa toista vuotta. Pauli Kervisen opinnot ovat edenneet graduvaiheeseen ja syventäviin opintoihin. Kilpailuun osallistui yhteensä 71 ehdotusta.

T-paidan suunnittelukilpailun palkitsemisperusteissa kiinnitettiin huomiota idean tuoreuteen, toimivuuteen ja toteuttamiskelpoisuuteen. Voittaja sai 500 euron palkinnon, toiseksi sijoittunut 300 euroa ja kolmanneksi sijoittunut 100 euroa. Lisäksi parhaat työt ovat esillä Vuoden huiput -näyttelyssä ja Grafian kotisivuilla (
http://www.grafia.fi). Grafia julkisti kisan voittajat syyskokouksensa yhteydessä lokakuussa.

Lisätietoja:
- Silja Nikula, graafisen suunnittelun lehtori, puh. 016 - 341 3314
- Maija Pettersson, taiteen ylioppilas, puh. 050 - 531 7333
- Pauli Kervinen, taiteen ylioppilas, puh. 0500 - 158 058
- Grafia ry:n kotisivut:
http://www.grafia.fi

LaY/Viestintä/IHK