Uutiset 2002
 

Graamos - luokanopettajiksi opiskelevien grafiikkaa

4.11.2002

Lapin yliopiston luokanopettajiksi opiskelevien grafiikkaa kahvila Pulla-Piiassa 31.10. - 15.11.2002

Graamos - Lapin yliopiston luokanopettajaksi opiskelevat esittelevät grafiikkatöitään Kahvila Pulla-Piiassa, Sampokeskuksessa. Mukana on Seppo Mentulan, Kaisa Muotkan, Paula Vertaisen, Miia Rantalan, Heidi Sjömanin, Marjut Savelan, Miia Niemelän, Hanna-Mari Polojärven, Anna-Liisa Vilppolan, Juhana Sitomaniemen, Erja Melan ja Heli Asikaisen töitä.

 

Tässä kahden näyttelyssä olevan työn tarinat.


 

Seppo Mentula: Kuristus. Carborundum.

Siis kyyhky unikkoa rakastaa.  Soi valssi kyyhkysen sydämessä.  Soi valssi kyyhkysen sydämessä.  Ja yö on musta.  Pisara verta on rakkaus.   Ja yö on musta.

Ote Timo K. Mukan romaanista Kyyhky ja unikko (1970).  Carborundum-tekniikalla toteutetun grafiikkatyöni aihe tulee ohessa lainatusta Kyyhkystä ja unikosta.  Kyyhkyn ja unikon rakkaus on syvää ja kaunista, mutta samaan aikaan myös tuhruista ja ahdistavaa.

 

 

Kaisa Muotka: Kettu kuutamolla. Kuivaneula.

Teokseni lähtökohtana on ollut Oiva Arvolan Sinisilmäisen ketun saaga, kirjasta Neljän tuulen saagat (1985).  Halusin teoksessani antaa ketulle mahdollisuuden päästä pois teräslankaisesta häkistä siihen tulevaisuuteen, mihin se sinisilmäisesti vielä uskoo.

Herkät korvat, untuvapehmoinen kiiltävä karva ja kostea värähtelevä kuono.  Haaveksivat silmät katsovat kuumasinkitystä teräslankaisesta häkistä luottavaisena tulevaisuuteen tietämättä että turkisten hinta on nousussa että muutaman viikon päästä jolloin auringonkehrä on ylinnä se on korkeimmillaan ja silloin lankeaa kuolemantuomio, nahotus alkaa ja että kaikki tämä sen kauniin, joutsenkaulaisen naisen tähden joka rakastaa eläimiä aamuisin radiossa lempeällä äänellään huolellisesti artikuloiden.

 


Töitä voi myös ostaa.
Tervetuloa näyttelyyn !

Lisätietoja Lehtori Seija Ulkuniemi 016 - 341 2424, Seija.Ulkuniemi@ulapland.fi