Uutiset 2011

Heininen ja Stammler osallistuvat kansainväliseen jättihankkeeseen

29.11.2011

Lapin yliopiston tutkijat Lassi Heininen ja Florian Stammler ovat mukana kansainvälisessä tutkimushankkeessa ja -verkostossa, joka pyrkii maksimoimaan pohjoisten yhteisöjen hyötyä luonnonvaroista saatavasta kehityksestä.

Resources and Sustainable Development in the Arctic (ReSDA) -tutkimushankkeen ja -verkoston keskeisenä tavoitteena on löytää ja kehittää tapoja, joilla maksimoidaan luonnonvaroista saatavan kehityksen hyöty pohjoisille yhteisöille. Kyse on seitsenvuotisesta tutkimushankkeesta, jota Kanadan yhteiskunta- ja humanististen tieteiden tutkimusneuvosto rahoittaa 2,5 miljoonalla Kanadan dollarilla.

ReSDAn tieteidenväliset tutkimushankkeet on järjestetty neljän teeman alle: kestävät alueet, kestävät yhteisöt, kestävät ympäristöt ja kestävät kulttuurit. Niissä on mukana yhteensä 51 tutkijaa 29 yliopistosta, jotka ovat pääosin Kanadasta. ReSDAn toiminta keskittyy pääosin Kanadan pohjoisiin alueisiin, kuten luoteisterritorioihin, Nunavutiin ja Yokoniin, joissa toimivat tutkimusinstituutiot ovat hankkeen partnereita.

Hanke kuitenkin tukeutuu koko arktiseen alueeseen, sillä mukana on myös tutkijoita kaikista alueen valtioista sekä Itävallasta. Dosentti Lassi Heininen Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta ja erikoistutkija Florian Stammler Arktisesta keskuksesta ovat ReSDAn tutkimusryhmän suomalaiset tutkijat. He osallistuivat viime viikolla Yellowknifessa Kanadan luoteisterritorioissa pidettyyn hankkeen ja verkoston ensimmäiseen vuotuiseen työkokoukseen.

Florian Stammlerin blogikirjoitus aiheesta

Lisätietoja:
Yliopistonlehtori, dosentti Lassi Heininen, p. 040 484 4215, lassi.heininen(at)ulapland.fi
Erikoistutkija Florian Stammler, p. 0400 138 807, florian.stammler(at)ulapland.fi

LaY/Viestintä/SV