Uutiset 2011
 

Hiljaa toivotut -dokumenttielokuva esitetään Rovaniemellä

7.12.2011

Vanhemmuuden tavoittelun iloja ja suruja hienovaraisesti käsittelevä dokumenttielokuva Hiljaa toivotut nähdään Rovaniemellä elokuvateatteri Maximin ohjelmistossa 14. ja 15. joulukuuta 2011.

Rovaniemeläisen Timo Haanpään ohjaama elokuva Hiljaa toivotut herättää pitkään kaivattua keskustelua aiheesta, josta on normaalisti totuttu vaikenemaan – lapsettomuus on monille arka puheenaihe, etenkin niille, joita se läheisesti koskettaa.

Hiljaa toivotut kertoo kahdesta lapsettomasta pariskunnasta, joiden elämää rytmittävät toistuvat hedelmöityshoidot. Parit ovat valmiita tekemään kaikkensa, jotta toive omasta lapsesta toteutuisi. Hiljaa toivotut kuvaa lämpimästi mutta kaunistelematta parien elämää, jota vie eteenpäin jatkuva toivon ja pettymysten vuoristorata. Ajatus omasta lapsesta muuttuu hiljaiseksi toiveeksi, jonka toteutumiselle ei ole takeita.

Elokuva kertoo koskettavasti siitä, miten paljon tahaton lapsettomuus voi satuttaa. Elokuvan päähenkilöt eivät ole tässä suhteessa ainutlaatuisia: Suomessa noin joka viides pariskunta kärsii lapsettomuudesta jossain elämänsä vaiheessa. Useita vuosiakin kestävä odotus voi olla kipeä, mutta monesti myös palkitseva.

Hiljaa toivotut on Timo Haanpään toinen pitkä dokumenttielokuva. Haanpää on itse kokenut lapsettomuuden, ja hänellä on siksi erittäin monitahoinen näkökulma aiheeseen. Elokuvallaan Haanpää nostettiin ehdokkaaksi vuoden elokuvaohjaajaksi Suomen elokuvaohjaajaliiton äänestyksessä. Timo Haanpää on paikalla molemmissa näytöksissä ja vastaa yleisön kysymyksiin näytösten jälkeen.

Lisäksi 14.12. näytöksen ja salissa käytävän lyhyen keskustelun jälkeen, noin klo 19, järjestetään elokuvaa ja lapsettomuutta laajemminkin käsittelevä keskustelutilaisuus kahvila Kauppayhtiön kabinetissa (Valtakatu 24, Rovaniemi). Keskustelutilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Tilaisuuden järjestää Hiljaa toivotut yhdessä Lapsettomien yhdistys Simpukka ry:n kanssa, jota paikan päällä edustaa järjestösihteeri Satu Rautakallio-Hokkanen.

Näytökset 14.12. klo 17.30 ja 15.12. klo 17.00. Lippuja näytöksiin voi ostaa teatterilta (Finnkino Maxim, Koskikatu 17, Rovaniemi) tai Finnkinon kotisivuilta www.finnkino.fi

Lisätietoja elokuvasta: www.hiljaatoivotut.fi
Elokuva Facebookissa: www.facebook.com/silentlonging  

Elokuvassa on ruotsinkielinen tekstitys.

Hiljaa toivotut -elokuvan on tuottanut Vaski Filmi, ja sitä levittää Suomen elokuvakontakti ry.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Helena Mielonen
Markkinointipäällikkö / Hiljaa toivotut
Suomen elokuvakontakti ry
Puh. 041 532 3394
hiljaatoivotut(at)elokuvakontakti.fi
www.hiljaatoivotut.fi