Uutiset 2021
Kuvassa Maria Huhmarniemen taideteos: lippu vuoristossa.
Kuva: Maria Huhmarniemi, Muukalaisvaeltaja, 2010. Digitaalinen valokuva.

Huhmarniemen teos esillä Anchorage-museon näyttelyssä

12.10.2021

Maria Huhmarniemen Muukalaisvaeltaja-valokuvasarja on esillä "Counter Cartographies: Living the Land" -näyttelyssä Anchoragen museossa Alaskassa.

Huhmarniemen teos on valmistunut vuosina 2010-2021. Sen ensimmäinen osa on kuvattu Itävallan Alpeilla ja toinen Alaskassa. Teos tarkastelee visuaalisesti kulttuuri-identiteetin symboleiden ja vuoristomaiseman vuoropuhelua.

– Teokseni kysyy, kenelle maisema kuuluu ja kuka saa vaeltaa, kertoo Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen yliopistonlehtori Huhmarniemi.

Counter Cartographies: Living the Land -näyttely esittelee nykytaidetta, joka tutkii suhdettamme maahan ja ehdottaa vaihtoehtoisia tapoja ajatella ja kokea ympäröivä maisema. Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat kiinnittävät töissään huomiota tapaan, jolla kulttuuri, identiteetti, tunteet, syntyperä, siirtymät ja kansojen vaellus muodostavat ja kertovat ymmärryksestämme maasta. Näyttely on esillä syyskuuhun 2022 asti.

Anchorage-museo on merkittävä taide-, historia-, etnografia-, ekologia- ja tiedemuseo, joka sijaitsee Eklutna Dena'inan perinteisellä kotimaalla. Se on omistettu tutkimaan Alaskan maata, kansoja, taidetta ja historiaa sekä tunnustamaan ja kunnioittamaan alkuperäiskansaa.

Lisätietoja:

Maria Huhmarniemi
maria.huhmarniemi(at)ulapland.fi

Counter Cartographies: Living the Land -näyttely