Uutiset 2021
Kaupunkiasetelma-I_550px.jpg
Ida Rusava: yksityiskohta teoksesta Kaupunkiasetelma I. 2021. Sekatekniikka, 100 x 71 cm.

Ida Rusava taiteiden tiedekunnan marraskuun taiteilijana Galleria Lovisassa

29.10.2021

Marraskuun taiteilijana Galleria Lovisassa esittäytyy taiteiden tiedekunnan alumni Ida Rusava. Havaintoja kotimatkalta -näyttely esittelee välähdyksiä keskeneräiseltä kotimatkalta, jonka päämäärä, koti, on vielä tuntematon. Monotypiaa, maalausta ja kuivapastelliliituja yhdistelevissä sekatekniikkatöissä vaihtelevat piirrosmainen viiva sekä maalaukselliset elementit. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn marraskuun aikana!

Kodiksi voi ymmärtää fyysisen paikan tai kokemuksen tuttuudesta, tasapainosta ja turvasta. Kiireettömällä kotimatkalla annetaan ajatusten lentää, havainnoidaan ympäröivää maailmaa ja haaveillaan päämäärän saavuttamisesta.

Näyttelyn teokset ovat syntyneet kuluneen vuoden 2021 aikana muuttojen keskellä kahdessa eri kaupungissa. Vieraiden kaupunkien lukemattomat kerrostalot ja ikkunat, joiden takana tuhannet ja tuhannet tuntemattomat elämät siirtyvät rinnakkain päivästä toiseen, herättivät tarpeen tallettaa kaupungin katujen ajoittain epätodellista tunnelmaa. Teoksissa toistuvana teemana on unenomainen hiljaisuus ja tyhjyys, vaikka ihminen on vahvasti läsnä rakennetun ympäristön muodossa.

Ida Rusava (s. 1994) on satakuntalainen kuvataidekasvattaja ja taiteilija, joka valmistui loppuvuodesta 2020 taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta. Tällä hetkellä hän työskentelee kuvataideopettajana Ulvilassa.


Kaupunkiasetelma-I_web.jpg
Ida Rusava: Kaupunkiasetelma I. 2021. Sekatekniikka, 100 x 71 cm.


Kaupunkiasetelma-II_web.jpg
Ida Rusava: Kaupunkiasetelma II. 2021. Sekatekniikka, 100 x 71 cm.


Taiteiden tiedekunnan
marraskuun taiteilija Galleria Lovisassa
Ida Rusava:
Havaintoja kotimatkalta
1.–30.11.2021

Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma–pe 7.30–20, la 8–15

Lisätietoja:
Ida Rusava
044 5251323
ida.rusava(at)gmail.com
https://idarusava.pb.online/
Instagram: @idarusava

Lisätietoja Galleria Lovisasta:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen
leila.lipiainen(at)ulapland.fi

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia sekä satunnaisia yhteisnäyttelyitä. Näyttelytila sijaitsee kahvila Meidän Lovisan yhteydessä.


LY / TTK / LP