Uutiset 2011

Ilman luovia aloja Rovaniemeä on vaikea kehittää!

11.2.2011

Rovaniemi Design Weekin Arktinen muotoilu haastettu –seminaari järjestetään Rovaniemen kaupungintalolla keskiviikkona 16.2.2011 klo 9–16.

Arktinen muotoilu haastettu -seminaarin teemat ovat asuminen ja rakentaminen sekä hyvinvointi ja liikkuminen arktisessa.

Keskiviikon seminaarissa on mukana mm. Anna Valtonen, muotoilija, joka johti Nokian Future Design & Research -yksikköä ennen kuin siirtyi johtamaan yhtä maailman parhaista designyliopistoista, Umeå Design Schoolia.

Seminaarin muita puhujia ovat Päivi Tahkokallio, professori Herbert Enns, arkkitehti Pekka Heikkinen, kaupunginarkkitehti Jorma Korva, Kai Ryynänen, leikkijohtaja Risto Ikäheimo, elinkeinojohtaja Erkki Kautto, tuotekehitysjohtaja Risto Perttula, toimitusjohtaja Hannu Kähönen ja toimitusjohtaja Ari Karjalainen.

Seminaari on suunnattu ensisijaisesti yrityksille, kaupungin kehittäjille ja virkamiehille sekä opiskelijoille. Myös kaikki muut muotoilusta kiinnostuneet ovat tervetulleita tapahtumaan. Seminaari on ilmainen.

Seminaarin päätteeksi käynnistetään 24h designkisa, jonka voittajan valintaa olet tervetullut tekemään perjantaiaamuna 18. helmikuuta. Voittajan valinnan jälkeen tiimien ratkaisuja jatkokehitetään vielä työpajassa klo 10–12, johon voit myös osallistua. Voit siis valita yksittäisen osan tai vaikuttaa kaikissa tapahtumissa siihen, miten Rovaniemeä muotoillaan.

24h designkisassa ovat mukana huippumuotoilutoimistot Puisto ja Reddo Partners Rovaniemeltä ja WSP Group Finlandin Design Studio Helsingistä. Eteläkeskuksen yrityksistä kisassa kisaavat BRP Finland, Lapin Kumi ja Lappset Group Oy. Tervetuloa mukaan kokonaisuuteen tai johonkin osaan, aikataulusi mukaan.

LaY/Viestintä/OT