Uutiset 2008

InnoMaraton laajenee Rovaniemelle

19.12.2008

Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun InnoMaraton-tapahtuma laajenee ensi vuonna Rovaniemelle, kun uudistuneeseen tapahtumaan osallistuvat myös Lapin yliopisto ja Rovaniemen ammattikorkeakoulu. Tapahtuma käynnistyy tammikuussa Rovaniemellä.

InnoMaraton 2009 on Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakoulujen sekä Lapin yliopiston järjestämä kilpailuluonteinen innovointitapahtuma, jonka tavoitteena on auttaa alueen pieniä ja keskisuuria yrityksiä kehittämään uusia liike-toimintamahdollisuuksia. Tapahtumassa eri alojen opiskelijat muodostavat moniosaajatiimejä, jotka tuottavat tuote- ja palveluideoita yrityksille yritysten toimeksiantojen perusteella.

Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu on järjestänyt InnoMaratonin jo kolme kertaa aiemmin. Tänä vuonna tapahtuma laajenee myös Lapin yliopistoon ja Rovaniemen ammattikorkeakouluun. Yhteistyö on osa perusteilla olevan Lapin korkeakoulukonsernin opetusyhteistyötä.

InnoMaraton 2009 starttaa maanantaina 12. tammikuuta 2009 Rovaniemellä. Tuolloin InnoMaratoniin osallistuvat opiskelijat tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa ja saavat neuvoja tulevalle taipaleelle eri alojen luennoitsijoilta. Lapin yliopistosta ja Rovaniemen ammattikorkeakoulusta tapahtumaan osallistuu yhteensä 90 opiskelijaa ja Kemi-Tornion ammattikorkeakoulusta 140 opiskelijaa.

Yrityksiä on InnoMaratonissa mukana noin 25. 2–3 ryhmää tekee samasta toimeksiannosta oman ehdotuksensa. Näin mukana olevat yritykset saavat käyttöönsä useita suunnitelmia.

Tammikuun aikana opiskelijaryhmät vierailevat toimeksiantajayrityksissään. Varsinainen innovointitapahtuma on helmikuun ensimmäisellä viikolla, jolloin opiskelijat työstävät toimeksiantoja viiden päivän ajan. InnoMaratonin päätteeksi raati valitsee voittajan ja palkitsee parhaan idean 1 000 euron innovointistipendillä.

Lisätietoja:
Satu Valli, Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu, p. 040 833 6873, etunimi.sukunimi@tokem.fi

Seppo Särkkä, Lapin yliopisto, p. 040 512 4637, etunimi.sukunimi@ulapland.fi
Tapahtuman internet-sivut:
www.innomaraton.fi

LaY/Viestintä/SV