Uutiset 2011

Interaktiivinen ja audiovisuaalinen tekstiili-installaatio Revontulessa

8.2.2011

Huurre-installaatio järjestetään kauppakeskus Revontulessa Rovaniemellä 14.-26.2.2011. Installaatio on osa Rovaniemi Design Week 2011 -tapahtumaa.

Installaatio koostuu interaktiivisista talvimetsän puita kuvastavista tekstiiliteoksista. Tekniikkana teoksissa on käytetty mm. neulontaa, huovutusta, maalausta ja kankaanpainoa. Materiaaleina on pyritty hyödyntämään kierrätystekstiilejä. Erityispiirteenä teoksissa ovat tekstiilin ja teknologian yhdistäminen. Tekniikan avulla teoksiin on tuotu valoa, ääntä ja liikettä, jotka toimivat interaktiivisesti.

Installaatiolla halutaan tuoda pala metsää nykypäivän ihmisten keskuuteen. Vaikka suomalaisia pidetään luontokeskeisenä kansana, ei metsässä vietetä enää aikaa entiseen tapaan. Kauppakeskuksessa talviset puut ovat helposti lähestyttävinä muistuttamassa metsän arvoista ja moniaistisuudesta. Lähtökohtana teokselle ovat olleet myös Rovaniemi Design Weekin arktinen design -teema ja turkoosi tunnusväri.

Installaation ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Lapin yliopiston Tilan-ilme maisteriohjelman opiskelijat Reetta Eskola, Hilppa Isola, Aija Koivisto, Mari Peräntie ja Paula Tikkanen. Ohjaavana opettajana on toiminut itävaltalainen tekstiili- ja mediataiteilija Bettina Schulke ja mediataiteilija Matti Niinimäki.

Lisätietoja:
Bettina Shulke: bettina.schuelke(at)gmail.com
Matti Niinimäki: m(at)mansteri.com
Reetta Eskola: reskola(at)ulapland.fi
Hilppa Isola: hilppa.isola(at)gmail.com
Aija Koivisto: aikoivis(at)ulapland.fi
Mari Peräntie: mari(at)motodesigns.fi
Paula Tikkanen: patikkan(at)ulapland.fi