Uutiset 2021
 
MOOC_palvelumuotoilu_web.jpg

Johdatus palvelumuotoiluun MOOC -verkkokurssi saavutti ennätyssuosion

22.2.2021

Lapin yliopiston ystävänpäivänä 14.2. julkaisema Johdatus palvelumuotoiluun MOOC -verkkokurssi saavutti poikkeuksellisen suosion – jo ensimmäisen viikon aikana kurssille rekisteröityi yli 1000 kiinnostunutta ympäri Suomen.

Palvelumuotoilun verkkokurssi oli ensimmäinen laatuaan, ja sen sisällöt on suunniteltu todellisten toiveiden ja tarpeiden pohjalta. Kurssin toteutuksesta vastanneet Lapin yliopiston palvelumuotoilijat osasivatkin odottaa, että kurssi otettaisiin hyvin vastaan.

– Me emme kuitenkaan aavistaneet suosion määrää, sitä että tuhannen rekisteröityneen käyttäjän raja rikkoontuisi jo heti ensimmäisen viikon aikana, kertoo kurssin kehittämistyötä koordinoinut Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan suunnittelija Elisa Hartikainen.

Kahden opintopisteen johdantokurssi perehdyttää opiskelijansa palvelumuotoilun peruskäsitteisiin ja toimintatapoihin. MOOCit (Massive Open Online Course) ovat kaikille avoimia, ilmaisia verkkopohjaisia kursseja ja niille voi osallistua kuka tahansa aiheesta kiinnostunut. Johdantokurssin verkkopohjaisuus ja sisällöt suunniteltiin niin, että ne soveltuisivat erityisen hyvin myös pandemia-ajan tarpeisiin.

– Ensimmäisten palautteiden perusteella olemme onnistuneet tavoitteessamme. Sisällöt on koettu selkeiksi ja kurssin rento, keskustelevainen ote on otettu ilolla vastaan. Kurssilaisten mielestä ”jutustelu kahvikupposen äärellä" -fiilis tuo raikasta vaihtelua loputtomiin Teams ja Zoom -palavereihin, Hartikainen jatkaa.

MOOC on toteutettu osana Palvelumuotoilun monialainen maisteriohjelma PAMA -hanketta (ESR, Pohjois-Pohjanmaan ELY).

Lisätietoja:

MOOC -kurssi: https://blogi.eoppimispalvelut.fi/johdatuspalvelumuotoiluun
Kurssin esittelyvideo: https://youtu.be/jfCDGzZOb7I '

Elisa Hartikainen, suunnittelija
Lapin yliopisto, Taiteiden tiedekunta
elisa.hartikainen(at)ulapland.fi
040 484 4360

Essi Kuure, TaT, Teollisen muotoilun yliopistonlehtori (palvelumuotoilu)
Lapin yliopisto, Taiteiden tiedekunta
essi.kuure(at)ulapland.fi
040 484 4407