Uutiset 2008

Jokivalkeat matkaa joella

30.10.2008

Perinteinen Jokivalkeat-tapahtuma järjestetään tänä vuonna 7.–8.11.2008. Tämän syksyisen lyhty- ja tuliveistostapahtuman teemana on myyttinen ja arkinen matka joella.

Jokivalkeat-tulitaidetapahtumaa on järjestetty Rovaniemellä marraskuisena talven tervetuliaisjuhlana jo vuodesta 2001 lähtien. Tänä vuonna tapahtuma toteutuu Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan, Arktista vimmaa -elokuva- ja mediafestivaalin sekä Rovaniemen kaupungin kulttuuripalvelukeskuksen yhteistyönä.

Jokivalkeiden teemana on matka joella. Joen ylittämistä, myyttiseen pohjolaan matkaamista ja shamaanin tiedonhakumatkaa tapahtumassa kuvastaa tulisen kotkan hahmo. Paperilyhtyveistokset ja Lyseonpuiston lukion oppilaiden tuliveistokset muodostavat kokonaisuuden, josta piirtyy esityksen aikana shamaanin ääriviivat ja kotkan silhuetti. Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan tuliveistoksissa kuvataan puolestaan arkista matkaa joella. Veistosten aiheena ovat joella käytetyt kulkuvälineet: vene, sukset, luistimet ja potkukelkka.

Lapin yliopiston tulitaidetyöpajaa ovat ohjanneet Maria Huhmarniemi ja Antti Stöckell. Lyseonpuiston lukioissa ohjaajina ovat toimineet kuvataideopettajat Juha Knuuti ja Antti-Jussi Yliharju.

Tämän vuoden Jokivalkeat-tapahtuma on kaksiosainen. Lyhtykulkue järjestetään perjantaina 7.11. klo 20.00–20.30 Arktikumista Kauppayhtiölle. Jokivalkeat lyhty- ja tuliveistostapahtuma järjestetään lauantaina 8.11 klo 20.00–20.45 Rovaniemen kaupungin uimarannalla. Lyhtykulkueen järjestämisessä perjantaina 7.11. Arktikumista Kauppayhtiölle on säävaraus: tapahtuma peruuntuu, jos sää on myrskyinen.

Lisätietoja:
Maria Huhmarniemi
Puhelin 040 763 9948
maria.huhmarniemi (at) ulapland.fi               
Antti Stöckell                      
Puhelin 050 358 7156
antti.stockell (at) ulapland.fi                       

LaY/Viestintä/OT