Uutiset 2006

Juha Pentikäinen luennoi ikääntyvien yliopistossa

8.12.2006

Uskontotieteen professori Juha Pentikäinen luennoi keskiviikkona 13.12.2006 klo 14–16 Lapin yliopiston ikääntyvien yliopistossa aiheesta Pohjoinen mielenmaisema? – suomalaisten uskonto.

Helsingin yliopiston uskontotieteen professori Juha Pentikäinen on samanismin ja pienten pohjoisten kansojen uskontojen ja perinteen tuntija. Hän on luennoinut aiheista eri puolilla maailmaa ja toiminut vierailevana professorina mm. Tromssan yliopistossa Norjassa sekä  Kalifornian, Indianan, Minnesotan ja Teksasin valtionyliopistoissa Yhdysvalloissa. Vuodesta 1988 hän on tehnyt 23 kenttätutkimusmatkaa Venäjän pohjoisten kansojen pariin. Näistä "Siperia opettaa" -kokemuksista hän puhuu lämmöllä ja kunnioituksella.

Professori Juha Pentikäinen on tehnyt vuosikymmenet tutkimustyötä Siperian suomalais-ugrilaisten kansojen, karjalaisten, amerikansuomalaisten, australialaisten, Pohjois- ja Etelä-Amerikan intiaanien sekä eskimoiden parissa. Pian hän suuntaa kulkunsa Etelä-Afrikkaan San-kansan luo, ihmiskunnan alun kalliotaiteen äärelle.

Professori Juha Pentikäinen luennoi keskiviikkona 13.12.2006 klo 14–16 Lapin yliopiston Ikääntyvien yliopistossa aiheesta Pohjoinen mielenmaisema? – suomalaisten uskonto, Fellman-sali, Yliopistonkatu 8 Rovaniemi. Luento välitetään videoneuvotteluyhteytenä Inarin, Kemijärven, Kolarin ja Pelkosenniemen kansalaisopistoon sekä Savukosken koulukeskukseen.

Lisätietoja:
Anne Kautto
Puhelin  (016) 3412 982
http://www.ulapland.fi/avoin 

LaY/Viestintä/OT