Uutiset 2010

Juhlakirja Lapin taiteilijaseuralle

19.1.2010

Taidehistorian professori Tuija Hautala-Hirviojan ja lehtori Sisko Ylimartimon toimittamassa Lapin taiteilijaseuran juhlakirjassa esitellään seuran perustamisvaiheita sekä näyttely-, galleria- ja taidelainaamotoimintaa.

Nyt - Lapin taiteilijaseura 20 vuotta -julkaisussa lähestytään seuraa kahden teeman kautta. Ensimmäisessä osassa käsitellään maisemakuvausta, ympäristötaidetta, muoto- ja henkilökuvia, abstraktia arktisuutta sekä populaaritaiteen kuvastoa.

Toisessa osassa käsitellään arjen kuvauksia, porokuvastoa ja naistaiteilijoita myyttien kuvaajina sekä pohjoisen taiteilijan todellisuutta mm. median luomassa kuvassa.

Julkaisussa kirjoittavat toimittajien lisäksi taidehistorian opiskelijat Sanna Ahola, Kaisu Kilpijärvi, Kaija Kiuru, Elina Koivula, Henriikka Kolari, Anne Lehtelä, Hanna Levonen-Kantomaa, Eva-Johanna Mäkinen, Siiri Räisänen, Sirkka Törmänen, Jussi-Pekka Uusitalo ja Linda Zweygberg.

Juhlakirja on syntynyt yhteistyössä Lapin taiteilijaseuran, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan ja Lapin yliopistokustannuksen kanssa. Toimituskuntaan ovat kuuluneet Hautala-Hirviojan ja Ylimartimon lisäksi taiteilijaseuran edustajina kuvataiteilijat Tom Engblom ja Kaija Kiuru. Taitosta on vastannut seuran jäsen, TaM Liisa Karintaus. 

Kirja on kovakantinen ja se sisältää 128 sivua. Kirjaa voi ostaa Lapin yliopiston Tiede- ja taidekauppa Tilasta, Lapin taiteilijaseuran Napa-galleriasta, Rovaniemen taidemuseosta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.

Lisätietoja:
Tuija Hautala-Hirvioja, p. 050 3072 426
Sisko Ylimartimo,  p. 050 5947 360
Tuomas Korkalo,  p. 044 5358 744

LaY/Viestintä/OT