• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2010
10.3.2010

Julian Reid kansainvälisten suhteiden professoriksi

Lapin yliopisto on ottanut rehtorin päätöksellä Doctor of Philosophy in Politics Julian Reidin kansainvälisten suhteiden professorin tehtävään yhteiskuntatieteiden tiedekuntaan 1. maaliskuuta 2010 lukien.

Julian Reid on suorittanut parhain mahdollisin arvosanoin Bachelor of Arts -tutkinnon sodan ja filosofian aloilta Lontoon yliopiston King’s Collegessa 1996, Master of Philophy -tutkinnon kansainvälisen poliittisen talouden alalta Amsterdamin yliopistossa 1999 sekä Doctor of Philosophy in Politics -tutkinnon Lancasterin yliopistossa 2004. Reidin väitöskirja "Wars Without Ends: Power, Modernity, and Counter-Strategy" oli myös ehdolla vuoden 2004 parhaaksi brittiläiseksi kansainvälisten opintojen väitöstutkimukseksi.

Työurallaan Reid on toiminut kansainvälisten suhteiden ja politiikan tutkijana ja opettajana mm. Lancasterin ja Sussexin yliopistoissa sekä Lontoon yliopiston School of Oriental and African Studies -laitoksella ja King’s Collegessa. Lapin yliopiston kansainvälisten suhteiden määräaikaisena professorina Reid on työskennellyt vuodesta 2007 lähtien.

Reidin tutkimusalueita ovat etenkin sotaan ja turvallisuuteen liittyvät poliittiset ja filosofiset kysymykset. Hän esimerkiksi johtaa yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa nelivuotista, Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimushanketta, jossa tarkastellaan kriittisesti kehitysavun muutoksia 2000-luvulla Suomessa ja kansainvälisesti sekä arvioidaan näiden muutosten poliittisia ja sosiaalisia vaikutuksia, eritoten kehitysavun, turvallisuuden ja ulkopolitiikan välisiä yhteyksiä.

Lisätietoja:
Henkilöstöjohtaja Mirja Väyrynen
Puhelin 040 861 2225 

www.ulapland.fi/rehtorinpaatokset


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK