• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Arktisuus
 
IMG_6991.JPG
Kuva: Vuosikirjan päätoimittaja Lassi Heininen ja toimitussihteeri Heather Exner-Pirot

Julkaisu: Arktinen vuosikirja 2018

1.11.2018

Arktinen vuosikirja 2018 (Arctic Yearbook 2018) julkistettiin torstaina 1.11. Lapin yliopistolla pidettävän Model Arctic Council 2018 –tapahtuman loppuistunnossa. Vuosikirja on sen jälkeen kaikkien kiinnostuneiden luettavissa online-julkaisuna.

Vuoden 2018 vuosikirjan teemana on arktisen alueen kehitys – teoriassa ja käytännössä (Arctic Development – In Theory & In Practice). Vuosikirja sisältää kaikkiaan 33 tieteellistä artikkelia, joista 7 kuuluu erilliseen Kiina ja arktinen –kokonaisuuteen (China and the Arctic), ja 10 asiantuntijakommenttia, jotka pohtivat arktisen alueen kehitystä joko yleisesti ja teoreettisesti tai useasta eri näkökulmasta. Vuosikirjan laajuus on yli 640 sivua.

— Nyt julkistettu vuosikirja pureutuu varsin laajaan ja erilaisia mielipiteitä herättävään keskusteluun arktisen alueen kehityksestä sekä teoreettisesta että käytänteiden näkökulmasta. ’Kestävä kehitys’ on yleisesti hyväksytty tavoite, mutta jo sen teoreettinen määrittely on hankalaa ja käytännön toteuttaminen vielä vaikeampaa. Vuosikirjassa tätä haastetta puretaan muiden muassa useilla Venäjän arktisen alueen kehitystä analysoivilla artikkeleille sekä yhdistämällä tutkimus, koulutus ja kehitys, toteaa Arktisen vuosikirjan päätoimittaja Lassi Heininen.

Arktinen vuosikirja on kansainvälinen ja tieteidenvälinen online-julkaisu, joka sisältää sekä vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita, jotka ovat julkaisun selkäranka, että poliittisia kommentaareja. Ensimmäinen vuosikirja ilmestyi vuonna 2012.

Vuosikirjaa julkaisee Arktisen yliopiston Geopolitiikan ja turvallisuuden tutkimuksen temaattinen verkosto. Vuosikirjan päätoimittaja on professori Lassi Heininen ja toimitussihteeri Heather Exner-Pirot Saskatchewanin yliopistosta Kanadasta. Vuosikirjan kansainväliseen toimituskuntaan kuuluvat professori Lawson Brigham Alaskasta, professori Gail Fondahl Kanadasta, entinen presidentti Olafur Ragnar Grimsson Islannista, entinen suurlähettiläs Hannu Halinen Suomesta, tohtori Steven Miller Yhdysvalloista ja johtaja Alexander Peljasov Venäjältä.

Arctic Portal Islannista isännöi vuosikirjan nettisivua ja vastaa sen ulkoasusta ja nettisivusta.

Lisätietoja:

www.arcticyearbook.com
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK