ajansaatossa_web.jpg
Tuula Vanhatapio: Ajan saatossa. Yksityiskohta teoksesta.

Kahvila Lovisassa on nyt myös Galleria Lovisa!

9.2.2017

Lapin yliopiston kahvila Meidän Lovisan laajennusosan seinillä on mahdollisuus nähdä jatkossa taiteiden tiedekunnan henkilökunnan, alumnien ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia. Uusi näyttelytila kantaa nimeä Galleria Lovisa. Tilan seinät on uusittu näyttelytöiden ripustukseen soveltuviksi ja tilaan on asennettu myös uudet kohdevalaisimet ja virtakiskot.

Ensimmäinen Galleria Lovisan taiteiden tiedekunnan kuukauden taiteilija on helmikuun ajan kuvataidekasvatuksen lehtori Tuula Vanhatapio Ajan saatossa -näyttelyllään. Häneltä näemme neulahuovutettuja villareliefejä, joissa hän pohtii elämää muistojen ja kokemusten näkökulmasta. Näyttelyn teokset ovat syntyneet monenlaisissa arjen kohtaamisissa.

Osa teoksista on humoristisia, iloisen arjen löytöjä kotipiiristä, toisissa taas on tutkivampi ote mielenmaisemiin. Teosten materiaali on lampaan villaa, rautalankaa sekä kierrätysmateriaaleja, joilla hän on luonut reliefimäisiä väripintoja.

Taiteiden tiedekunnan Julkisen taiteen seminaarissa 22.2. klo 9–14 Mauri -salissa teemana on tekstiilitaide julkisena taiteena. Tuula Vanhatapion näyttely Ajan saatossa esittelee ja juhlistaa teoksillaan seminaarin teemaa.

etanankoti_web.jpg
Tuula Vanhatapio: Etanan koti


Galleria Lovisa

Helmikuun taiteilija
Tuula Vanhatapio: Ajan saatossa

Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma–pe klo 7.30–20, la klo 8–16, sunnuntaisin ja arkipyhinä suljettu.

Lisätietoja kuukauden taiteilijasta:
Tuula Vanhatapion taiteilija-cv

Lisätietoja Galleria Lovisan näyttelyistä:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen, leila.lipiainen(at)ulapland.fiTiedote / LaY / Viestintä / LP