• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2006
3.7.2006

Kansainvälinen Design for All -konferenssi Lapin yliopistolla 13.−15.9.2006

Kansainvälinen Design for All -konferenssi järjestetään 13.−15.9.2006 Lapin yliopistolla Rovaniemellä. Tapahtuma pureutuu tietoyhteiskunnan saavutettavuuteen ja esteettömyyteen politiikan ja yritystoiminnan näkökulmista.

Konferenssin käytännön järjestelyistä vastaavat Stakes ja Lapin yliopisto. Tapahtuma kuuluu Suomen EU-puheenjohtajakauden oheistapahtumiin.

Konferenssiin osallistuu YK:n ikääntymisohjelman johtaja, tohtori Alexandre Sidorenko, joka puhuu ikäihmisistä tietoyhteiskunnan voimavarana ja heidän oikeuksistaan.

Muita pääpuhujia ovat professori Pekka Himanen, valtiosihteeri Perttu Puro liikenne- ja viestintäministeriöstä, pohjoismaisen vammaisasiain yhteistyöelimen johtaja Inge Ovesen ja W3C:n verkkoesteettömyysasiantuntija Shadi Abou-Zahra.

Tuotteiden ja palveluiden saavutettavuus ja esteettömyys on myös liiketoimintaa: yritysten näkökulmasta puhuvat lasten leikkiympäristöjä valmistavan Lappset Groupin hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo sekä Kone Oyj:n johtaja Johannes de Jong.

Konferenssin avaavat Lapin yliopiston uusi rehtori Mauri Ylä-Kotola ja Stakesin pääjohtaja Vappu Taipale.

Rinnakkaissessiot ja posterinäyttely koostuvat noin 30 eurooppalaisesta asiantuntijaesityksestä. Suomen Design for All -verkoston projekteista esillä on erityisesti Korkeakoulu kaikille -hanke.

Konferenssin taustatahona on EU-maissa toimiva, saavutettavuutta edistävä asiantuntijaorganisaatioiden EDeAN-verkosto, European Design for All e-Accessibility Network. Stakes toimii parhaillaan verkoston sihteeristönä ja Suomen Design for All -verkoston koordinaattorina.

EDeANin tehtävän on edistää erityisesti tietoyhteiskunnan tasa-arvoa ja saavutettavuutta. Aiheet ovat ajankohtaisia nyt, kun Euroopan unioni nosti osallisuuden (e-inclusion) yhdeksi viisivuotisen tietoyhteiskuntaohjelman i2010 pääpilareista.

Konferenssin ohjelma http://dfasuomi.stakes.fi/EN/dfa2006/rovaniemi/index.htm

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Päivi Tahkokallio , Stakes, puh. 050 324 3517 ja suunnittelija Mira Koivusilta, Stakes, puh. 040 822 6999, sähköposti
etunimi.sukunimi@stakes.fi


LaY/Viestintä/SV


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK