• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2006
11.9.2006

Kansainvälinen konferenssi Barentsin alueen lasten hyvinvoinnista

Lapin yliopiston koordinoima ArctiChildren-hanke järjestää kansainvälisen konferenssin Rovaniemellä 28. ja 29. syyskuuta.

Arktikumissa järjestettävä kaksipäiväinen tapahtuma on tarkoitettu kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoille ja tutkijoille.Konferenssissa keskustellaan Barentsin alueen lasten hyvinvoinnista ja etsitään uusia ratkaisuja kouluyhteisöjen hyvinvoinnin kehittämiseksi.

Konferenssissa esitellään ArctiChildren-hankkeen tutkimustuloksia Barentsin alueen kouluyhteisöissä. Puheenvuoroissa tarkastellaan mm. lasten ja nuorten hyvinvointia eurooppalaisesta näkökulmasta, Finnmarkin aluetta kouluikäisten lasten kasvuympäristönä, lasten ja nuorten hyvinvointitutkimusta Venäjällä, lapsiasiavaltuutetun työn haasteita suomalaisten lasten hyvinvoinnin edistämisessä sekä minkälaista viestiä nuoret haluavat välittää sytyttämillään koulupaloilla Ruotsissa ja mitä on pedagoginen rakkaus koulun kasvatustyössä.

Seminaarissa puhuvat professori Lasse Kannas Jyväskylän yliopistosta, kouluneuvos Trygg Jakola Norjasta, professori Galina Korchagina Venäjältä, lakimies Johanna Aalto Suomen lapsiasiainvaltuutetun toimistosta, kirjailija Mats Wahl Ruotsista ja professori Kaarina Määttä Lapin yliopistosta. Lisäksi seminaarissa puhuvat ArctiChildren-hankkeessa mukana olevat tutkijat ja opettajat Murmanskin pedagogisesta yliopistosta, Luulajan yliopistosta, Finnmarkin korkeakoulusta ja Lapin yliopistosta.   

Konferenssi järjestetään Arktikumissa ja sinne on vapaa pääsy. Puheenvuorot simultaanitulkataan suomeksi, ruotsiksi ja venäjäksi. Konferenssiin tulee ilmoittautua ennakkoon perjantaihin 15.9.2006 mennessä. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislomake löytyvät osoitteesta: www.arctichildren.net/conference

Lisätietoja:
Eiri Sohlman, projektipäällikkö                                        
Puhelin 016-341 2491        
Sähköposti etunimi.sukunimi@ulapland.fi            
Arto Ahonen, projektisuunnittelija / tutkija
Puhelin 016-341 2493
Sähköposti etunimi.sukunimi@ulapland.fi 
 

LaY/Viestintä/OT

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK