Uutiset 2010

Kehoskanneriteknologian mahdollisuudet ja haasteet

29.10.2010

Lapin yliopistolla järjestetään 8. joulukuuta 2010 kansainvälinen seminaari, jossa pohditaan kehoskanneriteknologian mahdollisuuksia ja haasteita muotoilun tutkimuksessa.

Seminaari on tarkoitettu vaatetusalan toimijoille sekä kaikille kehoskanneriteknologiasta kiinnostuneille. Kehoskanneri on laite, jolla saadaan asiakkaan vartalosta muutamassa sekunnissa noin sata mittaa ja kolmiulotteinen malli.

Tilaisuus liittyy Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa syksyllä 2009 alkaneeseen Body-Fit -tutkimushankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on mm. tarkastella virtuaalisia mittaus-, suunnittelu-, kaavoitus- ja sovitusprosesseja, jotka perustuvat kehoskannerilla saatuihin digitaalisiin mittoihin ja kolmiulotteisiin malleihin. Hanke sisältää käyttäjälähtöisiä vaatesuunnitteluhaasteita, joiden kohderyhminä ovat poliisin kylmänsuojavaatetus, liikuntarajoitteisten talviulkoiluvaate sekä urheilijoiden lajivaatetus.

Seminaarin ulkomaisia puhujavieraita ovat Geneven yliopiston MIRAlab -tutkimuslaitoksen johtaja professori Nadia Magnenat-Thalmann, tutkija Philippe Guerlain Haute Alsacen yliopistosta Ranskasta sekä Telmat Industrien myynti- ja markkinointipäällikkö Jean-Loup Rennesson Ranskasta.

Seminaarin kotimaisia puhujavieraita ovat mm. Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulusta yliopettaja Liisa Niemi ja ohjelmistovalmistaja Lectran edustaja Merja Vormisto. Lisäksi seminaarissa puhuu muodin ja vaatetuksen professori Marjatta Heikkilä-Rastas Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnasta.

Lapin yliopiston Body-Fit -tutkimushanke muodostaa yhteisen kehittämiskokonaisuuden Rovaniemen ammattikorkeakoulun ja Lapin ammattiopiston Body-Fit -hankkeen kanssa. Lisäksi hankkeessa tehdään yhteistyötä mukana olevien yritysten ja organisaatioiden kanssa.

Seminaari: Kehoskanneriteknologian mahdollisuudet ja haasteet muotoilun tutkimuksessa. 8.12.2010 klo 9–17, Castren-sali, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi.

Ilmoittauminen ja lisätietoja:
www.ulapland.fi/BodyFit2010  
Muodin ja vaatetuksen professori
Marjatta Heikkilä-Rastas
marjatta.heikkila-rastas(at)ulapland.fi
050 590 9314
Body-Fit -tutkimushankkeen projektipäällikkö
Mari Pursiainen
mari.pursiainen (at) ulapland.fi
040 486 5120

LaY/Viestintä/OT