Uutiset 2011
17.10.2011

Kielikahviloita espanjaksi, saksaksi ja venäjäksi

Lapin yliopisto ja Lapin korkeakoulukonsernin toimijat järjestävät tänä syksynä vapaamuotoisia tapaamisia espanjan, saksan ja venäjän kielten parissa. Café Lingua -tapaamisten tarkoituksena on tuoda yhteen eri kieliä äidinkielenään puhuvia, kielten opiskelijoita sekä kielistä, kulttuureista ja kansainvälisyydestä kiinnostuneita ihmisiä.

Café Lingua on rento kohtaamispaikka samasta kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. Tapaamisissa rupatellaan kahvikupposen äärellä sillä kielellä, mikä on kunkin tapaamisen teemana.

Tänä syksynä Café Lingua -tapaamisia järjestetään seuraavasti:

• espanja joka toinen maanantai: 24.10., 7.11. sekä 21.11.
• saksa joka toinen tiistai: 25.10., 8.11. sekä 22.11.
• venäjä joka toinen tiistai: 18.10., 1.11., 15.11. sekä 29.11.

Kaikki tapaamiset ovat klo 17–18 Suklaakahvila Valentinassa (osoite: Rovakatu 21, Rovaniemi).

Kaikki kielistä ja kulttuureista kiinnostuneet – esimerkiksi suomalaiset ja kansainväliset opiskelijat, paikalliset asukkaat, matkailijat ja matkailutoimijat – ovat lämpimästi tervetulleita mukaan.

Tausta
Aiempina vuosina kielikahvilatoimintaa on järjestetty Rovaniemellä siten, että eri kielten puhujat ovat kokoontuneet yhteen samana iltana keskustelemaan ja viettämään aikaa yhdessä. Uudenmuotoisen toiminnan tavoitteena on antaa kielistä ja kulttuureista kiinnostuneille mahdollisuus keskittyä syvemmin yhteen kieleen. Toiminnalla pyritään tukemaan paikallisen yhteisön mahdollisuuksia kansainvälisyyteen ja eri kulttuurien kohtaamiseen. Lapin yliopisto aloitti uudenmuotoiset Café Lingua -tapaamiset kokeiluna viime vuoden marraskuussa saksan, venäjän ja espanjan ja ranskan kielillä. Viime keväänä tapaamisia järjestettiin säännöllisesti saksaksi ja venäjäksi.

Lisätietoja:
Lapin yliopiston ja Lapin korkeakoulukonsernin Café Lingua -toiminta
Kansainvälisten asiain sihteeri Päivi Martin, Lapin yliopisto, p. 040 484 4465, paivi.martin(at)ulapland.fi
Suunnittelija Annukka Jaakola, Lapin korkeakoulukonsernin kielikeskus, p. 040 484 4441, annukka.jaakola(at)ulapland.fi

LaY/Viesintä/SV
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK