Uutinen, kuvituskuva 2

Kohtaamisia -näyttely Vaasan taidehallissa tuo yhteen nuoret eri kulttuureista

10.2.2017

Lapin yliopiston tukema Kohtaamisia -näyttely Vaasan taidehallissa 11.2.–19.3.2017 koostuu namibialaisten, eteläafrikkalaisten ja eri Euroopan maissa asuvien nuorten kohtaamisiin, toiveisiin, unelmiin ja elinympäristöihin liittyvistä teoksista. Näyttelyyn liittyvissä työpajoissa kehitetään yhteisöllisyyttä ja lähidemokratiaa taiteen keinoin. Näyttelyn ovat järjestäneet Lapin yliopiston palvelumuotoilun professori Satu Miettinen, kuvallisen viestinnän yliopistonlehtori Mari Mäkiranta ja palvelumuotoilija Reetta Kerola.

Näyttely tuo yhteen eri maissa ja maanosissa asuvia nuoria sekä herättelee kysymyksiä siitä, miten yhteiskunnalliset, alueelliset ja poliittiset muutokset koskettavat erityisesti heitä. Näyttelyn tarkoituksena on antaa ääni nuorille, tehdä näkyväksi heidän tulevaisuuden odotuksiaan ja pyrkiä voimauttamaan heitä taiteen avulla.

Näyttelyn teokset on toteutettu yhteistyössä nuorten kanssa työpajoissa, joita on järjestetty vuosien 2011–2014 aikana eri Euroopan ja eteläisen Afrikan maissa. Lisäksi näyttelyn yhteydessä toteutetaan yhteisölliset Unelmieni kaupunki ja Antaa kaikkien kukkien kukkia -teokset, joiden rakentamiseen jokainen näyttelykävijä saa halutessaan osallistua.

Lisätietoja:
museopedagogi Sini Björkholm, sini.bjorkholm(at)vaasa.fi, p. 040 661 8942
Vaasan taidehallin tiedote Kohtaamisia -näyttelystä.

Vaasan taidehalli
Avoinna: ti–su klo 11–17, ma suljettu
Senaatinkatu 1 D, Vaasa, p. 040 182 3839
taidehalli_kohtaamisia_web.jpg


Tiedote / LaY / Viestintä / LP