Uutiset 2006

Kolme uutta dosenttia Lapin yliopistoon

9.11.2006

Lapin yliopiston hallitus nimitti kolme uutta dosenttia. Professori Päikki Priha nimitettiin tekstiilitaiteen tutkimuksen dosentiksi, prof. Niina Nummela kansainvälisen markkinoinnin ja prof. Henrikki Tikkanen markkinoinnin johtamisen dosentiksi.

Päikki Priha toimii tekstiili- ja vaatetussuunnittelun professorina Taideteollisessa korkeakoulussa, jonka palveluksessa hän on ollut vuodesta 1974 lähtien. Pitkän työuransa aikana hän on toiminut mm. tekstiilitaiteen lehtorina, assistenttina ja yliassistenttina sekä tekstiilitaiteen professorina. Priha on ollut tekstiilitaiteen dosenttina vuosina 1995–1998 Taideteollisessa korkeakoulussa, josta hän valmistui taiteen tohtoriksi vuonna 1991.

Niina Nummela on kansainvälisen liiketoiminnan professori Turun kauppakorkeakoulussa. Työurallaan Nummela on toiminut mm. kansainvälisen markkinoinnin assistenttina ja yliassistenttina sekä tutkijana Turun kauppakorkeakoulussa, josta hän valmistui kauppatieteiden tohtoriksi vuonna 2000. Niina Nummelan erityisalana on pk-yritysten kansainvälistyminen. Hän on Lappeenrannan teknillisen yliopiston kansainvälisen markkinoinnin, erityisesti pk-yritysten kansainvälistymisen dosentti.

Henrikki Tikkanen toimii liiketaloustieteen, erityisesti markkinoinnin professorina Helsingin kauppakorkeakoulussa, jossa hänen erikoisalaansa on markkinoinnin johtaminen. Aikaisemmin hän on toiminut mm. yrittäjyyden ja johtamisen professorina Kuopion yliopistossa ja markkinoinnin professorina Oulun yliopistossa. Kauppatieteiden tohtorin tutkinnon hän suoritti Turun kauppakorkeakoulussa vuonna 1997. Hän on Turun kauppakorkeakoulun kansainvälisen markkinoinnin dosentti.

Yliopiston hallitus kokoontui keskiviikkona 8. marraskuuta 2006.

Lisätietoja:
Rehtori Mauri Ylä-Kotola, puh. 040 574 8394
Hallintojohtaja Juhani Lillberg, puh. 0400 690 709
- - -

LaY/Viestintä/Irma Kuukasjärvi