Yliopistoyhteisö
Juhlaseminaari.jpg
Kuva: Marjo Laukkanen

Kolmen professorin juhlaseminaarissa paneudutaan feministisen ajattelun muuntuvuuteen

25.5.2022

Kirsti Lempiäisen, Leena-Maija Rossin ja Suvi Ronkaisen 60-vuotissyntymäpäivien kunniaksi järjestetään yhteinen juhlaseminaari 1. kesäkuuta Lapin yliopistolla. Kaikille avoimen seminaarin aiheena on Feministinen muuntuvuus, tieto ja toimijuus.

Juhlaseminaarissa valotetaan sukupuolentutkimusta, menetelmätieteitä ja aikuiskasvatusta feministisestä näkökulmasta.

– Teemaa on hiottu ja puhujat on valittu yhdessä, Kirsti Lempiäinen kertoo.

– Tarkoitus on osoittaa, miten moninaista ja ajankohtaisiin tarpeisiin muuntuvaa feministinen ajattelu on, Leena-Maija Rossi jatkaa.

Lempiäistä, Rossia ja Ronkaista yhdistää feministisen tutkimuksen lisäksi kiinnostus tieteellisen tutkimuksen vaikuttavuuteen ja tutkimuksen suhde sosiaaliseen todellisuuteen. Seminaarin lähtökohtana on ajatus tieteellisen ajattelun muuntuvuudesta.

– Feministisen tutkimuskentän ajattelu on laajentunut, eikä tutkittava todellisuus ole enää sama kuin 1980-luvun lopussa, jolloin meitä yhdistävää sukupuolentutkimusta Suomessa rakennettiin. Tutkijoina ja ajattelijoinakin olemme itse kukin monin tavoin muuntuneet, Suvi Ronkainen kuvailee.

Idea yhteiseen juhlaseminaariin tuli alun perin professori emerita Päivi Naskalilta, joka avaa seminaarin. Puhujina ovat Nicole Westmarland, Kristiina Brunila, Virve Peteri, Taru Leppänen ja Johanna Hiitola

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen (kahvitarjoilua varten)