Uutiset 2011
16.9.2011

Konsernin johtoryhmä hyväksyi Pohjoisen kulttuuri-instituutin johtosäännön

Lapin korkeakoulukonsernin johtoryhmä hyväksyi Pohjoisen kulttuuri-instituutin johtosäännön 15. syyskuuta pidetyssä kokouksessa.

Johtosääntö menee seuraavaksi hyväksyttäväksi korkeakoulukonsernin strategiaryhmään ja sieltä edelleen Lapin yliopiston, Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun ja Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian hallitukseen.

Johtosäännössä määritellään Pohjoisen kulttuuri-instituutin tehtävä, osapuolet ja hallinnollinen asema, hallinto, johtokunnan ja johtajan tehtävät sekä talous. Uusi johtosääntö tulee voimaan, kun kaikki osapuolet ovat sen hyväksyneet.

Johtoryhmän hyväksymän johtosääntöluonnoksen mukaan Pohjoisen kulttuuri-instituutti on Lapin korkeakoulukonsernin yhteinen verkostomaisesti toimiva yksikkö, johon kuuluvat hallinnollisesti Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta, Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun kulttuurin koulutusala ja Ammattiopisto Lappian kulttuurin koulutusala. Pohjoisen kulttuuri-instituutilla on johtokunta, jona toimii Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto laajennettuna Pohjoisen kulttuuri-instituuttia koskevissa asioissa kolmella Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun ja kolmella Ammattiopisto Lappian edustajalla sekä yhdellä opiskelijaedustajalla kummastakin organisaatiosta.

Pohjoisen kulttuuri-instituutti on Suomessa ainutlaatuinen kulttuuri- ja taideteollisuusalan tutkija, kouluttaja ja kehittäjä, joka pitää sisällään kaikki kulttuuri- ja taideteollisenalan koulutusasteet toiselta asteelta yliopiston tohtorikoulutukseen. Instituutin keskeisenä toiminta-alueena on Suomi, arktinen alue, Barents ja pohjoiskalotin alue.

Lisätietoa:
Konsernijohtaja Markku Tarvainen, puh. 010 383 5335

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK