Uutiset 2011
15.9.2011

Koulutusta työlähtöisestä työterveyshuollosta ja kuntoutuksesta

Lapin yliopiston Kompassi-hanke järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa koulutuspäivän, jonka aikana pohditaan työlähtöistä työterveyshuoltoa ja kuntoutusta sekä esitellään uusia käytäntöjä, joita on kehitetty työhön paluun tueksi.

Koulutus on tarkoitettu kuntoutuksen ja työllistymisen parissa toimiville henkilöille, erityisesti osatyökykyisten asiakkaiden parissa työskenteleville henkilöille, yritysten ja työpaikkojen henkilöstöhallinnon ja työterveyshuollon edustajille, kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle sekä kuntoutustieteen ja sosiaalityön opiskelijoille.

Päivän aikana kuullaan Työläs-hankkeessa kehitettyjen toimintamallien ja hyvien käytäntöjen pohjalta, mitä on työlähtöinen työterveyshuolto ja kuntoutus. Työhön paluun tueksi kehitettyjä uusia käytäntöjä esitellään Kelan KYKY-hankkeen avulla. Koulutuksessa puhuvat koulutuspäällikkö Matti Tuusa Kuntoutussäätiöstä, tutkija ja kehittämiskonsultti, filosofian tohtori Hilkka Ylisassi Verve Consultingista Oulusta sekä järjestelmäpäällikkö Maija Rainamo Kelasta.

Koulutuspäivän järjestää Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan Kompassi-hanke yhteistyössä Kuntoutussäätiön ja Lapin keskussairaalan kuntoutuspoliklinikan kanssa. Kompassi – ammatillisesta kuntoutuksesta kohti avoimia työmarkkinoita -hankkeen päätoteuttaja on Lapin yliopisto, ja yhteistyökumppaneita ovat Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Kuntoutussäätiö, Invalidiliiton Lapin kuntoutuskeskus ja Rovaniemen kaupunki. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto vuosina 2009–2012. Projektin kokonaisbudjetti on reilut 1,3 miljoonaa euroa.

Koulutuspäivä järjestetään 4. lokakuuta klo 9–14 Lapin keskussairaalan auditoriossa (Ounasrinteentie 22, Rovaniemi). Koulutus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Tarkempi ohjelma

Ilmoittautumiset 29. syyskuuta 2011 mennessä sähköpostitse aila.tammela(at)ulapland.fi tai puhelimitse 040 484 4191. Päiviin on mahdollisuus osallistua myös videoneuvotteluyhteyden kautta. Ilmoittautuminen 29. syyskuuta 2011 mennessä AV-asiantuntija Seppo Juopperille, p. (016) 328 2049 tai seppo.juopperi(at)lshp.fi.

Lisätietoja:
Tutkimuspäällikkö Marja-Liisa Vaara, p. 040 484 4248, marja-liisa.vaara(at)ulapland.fi
Projektikoordinaattori Aila Tammela p. 040 484 4191, aila.tammela(at)ulapland.fi
Koulutuspäällikkö Matti Tuusa p. 040 833 2632, matti.tuusa(at)kuntoutussaatio.fi
www.lapinkompassi.net

LaY/Viestintä/OT
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK