Uutiset 2007
 

Koulutustilaisuus nuorten itsemurhista

5.12.2007

Lapin yliopistossa järjestetään keskiviikkona 12. joulukuuta 2007 koulutustilaisuus nuorten itsemurhista ja itsetuhoisuuden ehkäisystä. Kouluttajana on kasvatustieteen tohtori, tutkija ja luokanopettaja Tuula Uusitalo.

Lasten ja nuorten masennuksen tunnistaminen on ensiarvoisen tärkeää itsemurhien ehkäisyssä. Itsemurha on 15–24-vuotiaiden nuorten toiseksi yleisin kuolinsyy Suomessa. Vuonna 2006 itsemurhaan kuolleita 15–24-vuotiaita oli 127. Itsemurhayrityksiä arvellaan olevan yli kymmenkertaisesti. Kansainvälisesti vertailtuna luvut ovat erittäin korkeita.

Koulutustilaisuudessa keskitytään itsemurhamyytteihin, itsemurhaan liittyviin riskitekijöihin, itsetuhoisuutta laukaiseviin tekijöihin, itsemurhavaarassa olevien nuorten tunnistamiseen ja auttamiseen sekä nuorten itsemurhien ehkäisytyön haasteisiin.  

Koulutuksen järjestää Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan opetus- ja kasvatusalan täydennyskoulutusyksikkö. Koulutus on osa koulutusyksikössä meneillään olevaa Lapin opettajien pätevöittämiskoulutus-hanketta. Koulutus on opetuksen osalta maksutonta, osallistujat vastaavat itse matka- ja majoituskuluista.

Koulutus järjestetään Lapin yliopistolla keskiviikkona 12. joulukuuta klo 15.00–18.30 luentosalissa 20. Koulutukseen on mahdollista osallistua myös etänä Kemijärveltä, Kittilästä, Sodankylästä, Ivalosta, Utsjoelta, Enontekiöltä, Vuotsosta ja Ylitorniolta.

Etäyhteystarpeesta tulee kertoa ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa koulutuksesta:www.ulapland.fi/ktk/taydennyskoulutus -> alkavat koulutukset

tai

Koulutuspäällikkö Janette Tolppi-Raittimo, puhelin (016) 341 2453
Suunnittelija Katri Kuusela, puhelin (016) 341 4254
Koulutussihteeri Tarja Tuisku, puhelin (016) 341 2417
etunimi.sukunimi@ulapland.fi

LaY/Viestintä/OT