Taide ja muotoilu
Annika_Tolvanen_550px.jpg
Yksityiskohta Annikka Tolvasen teoksesta.

Kuvataiteen aineopintojen opiskelijoiden yhteisnäyttely päättää F-talon näyttelykevään

17.5.2023

Kevään 2023 viimeisenä näyttelykokonaisuutena taiteiden tiedekunnan F-talon gallerioissa nähdään kuvataiteen aineopintojen opiskelijoiden Kaikki alkaa alusta -yhteisnäyttely. Näyttelyn avajaisia vietetään maanantaina 22. toukokuuta klo 18–19.30. Lämpimästi tervetuloa! Näyttelykokonaisuuteen pääsee tutustumaan 9. kesäkuuta asti F-talon aukioloaikojen puitteissa.

Mitä silloin tapahtuu, kun kaikki alkaa alusta? Miksi kaikki lähtee aina alusta? On aloitettava alusta. Alusta alkaen, pienestä pitäen. Mistä kaikki oikeastaan alkaa? Siveltimen ensimmäisestä vedosta? Ensimmäisistä luonnoksista? Ideasta? Ensimmäisestä hengenvedosta?

Palaammeko kuitenkin alkuun? Sinne, mistä kaikki aikanaan lähti? Vai olemmeko koskaan aloittaneetkaan? Miksi tähtäämme lopputulokseen? Miksi haluamme saada jotakin valmiiksi ja ehjäksi? Miksi huomaamme sen kaiken, mikä meillä on vielä kesken ja ratkaisua vaille? Siitäkin huolimatta, että kaikki lähtee aina alusta?KanervaKivisto_web.jpg
Yksityiskohta Kanerva Kivistön teoksesta.


Lapin yliopiston kuvataiteen aineopintojen opintokokonaisuuden opiskelijat tuovat taidenäyttelyssään esille taidokkaasti ja monipuolisesti toteutettuja teoksia. Teosten lähtökohdat ovat henkilökohtaisia ja kunkin taiteilijan omia näkemyksiä erilaisista elämää koskettavista ilmiöistä. Taideteosten materiaalit ovat mielenkiintoisia ja arkisiakin, mutta materiaalit ovat teoksissa taipuneet tavanomaisesta toisenlaiseksi.

Teosten materiaalit koostuvat muun muassa villalangasta, savesta, vessapaperista ja vaahtomuovista. Näyttelykokonaisuuden teokset poikkeavat toisistaan suuresti myös toteutustekniikan osalta. Taiteilijat ovat valinneet toteutustavoikseen juuri sen, mitä he itse ovat halunneet, ja kokeilleet rohkeasti uusia työskentelytapoja. Toisistaan poikkeavat teokset luovat yhdessä kokonaisuuden, jonka äärellä kohtaa jotakin uutta ja ennalta arvaamatonta.


Sani_Kiuru_web.jpg
Yksityiskohta Sani Kiurun teoksesta.


Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat Liisa Ahola, Elina Haapakangas, Aleksi Ignatius, Elli Jokitulppo, Laura Jämsen, Rosa Kansala, Sani Kiuru, Kanerva Kivistö, Vilja Lustig, Sade Lylykoski, Kamu Mattila, Silja Peltola, Matleena Seppänen, Iiris Teodor, Sara Teperi ja Annika Tolvanen.

Teokset ovat syntyneet osana kuvataiteen aineopintojen Taiteellisen ajattelu ja ilmaisu -kurssia. Opintojakson ohjaajina toimivat Kalle Lampela, Matti Tainio ja Eemil Karila.


Galleriat Kilo, Kajo, Kopio, Seinä, Hämärä ja Lyhty

Kaikki alkaa alusta
– Kuvataiteen sivuaineopiskelijoiden yhteisnäyttely
23.5. – 9.6.2023
Avajaiset maanantaina 22.5.2023 klo 18–19.30

F-talo, 1. ja 4. krs, Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma-pe klo 8–20, la-su ja arkipyhinä suljettu.

Lisätietoja:
Kalle Lampela, kalle.lampela(at)ulapland.fi
Matti Tainio, matti.tainio(at)ulapland.fi


LY / TTK / LP