Uutiset 2006

LYY vastustaa Lapin ja Oulun yliopiston yhdistämistä

14.2.2006

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan (LYY) mukaan Pohjois-Suomen yliopisto ei ole ratkaisu tuottavuuden parantamiseksi. LYY ei pidä Lapin ja Oulun yliopiston yhdistämisestä realistinena ajatuksena.

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan mukaan Lapin ja Oulun yliopisto ovat vahvoja osaajia omilla tieteenaloillaan eikä niillä ole sellaisia päällekkäisyyksiä, joita poistamalla saavutettaisiin huomattavia säästöjä.

- Lapin yliopisto on voimavara koko Lapin kehittymiselle. Vetoaminen arktiseen osaamiseen ja maantieteelliseen sijaintiin on tässä asiassa perusteltua. Lapin yliopisto on pitkäjänteisesti kehittyvä ja tervettä kasvukauttaan elävä tiedeyhteisö, joka tarjoaa opiskelijoilleen ja tutkijoilleen kannustavan ympäristön. Itsenäisyys ja oma identiteetti ovat perusta tälle jatkuvalle kehittymiselle, tiedotteessa todetaan.

LYY:n mukaan yliopistojen yhteistyön lisääminen takaa opiskelijoille joustavat opintomahdollisuudet ja on tuottavuuteen tähtäävänä aikakautena itsestäänselvyys. Yhteistyötä ei kuitenkaan pidä sotkea yliopistojen yhdistämiseen tähtäävään kampanjointiin, vaan se on toteutettava yliopistojen tarpeisiin pohjautuen.

Lisätietoja:
Liisa Ansala
Hallituksen puheenjohtaja
Puhelin 045 1379 026
etunimi.sukunimi@lyy.fi

Toni Sallinen
Pääsihteeri
Puhelin  040 5784 207
lyy@lyy.fi

Antti Brunni
Tiedotussihteeri
Puhelin  016-341 2845, 0445544669
tiedotus@lyy.fi
www.lyy.fi

LaY/Viestintä/OT